Kookcursus voor mannen

wijk en aalburg • Stichting Welzijn Pro Seniore start in samenwerking met woonzorglocatie Maaswaarden een kookcursus voor mannen. De cursus bestaat uit zes bijeenkomsten op dinsdag en wordt gegeven in het restaurant van Wijkestein, Azaleastraat 26 in Wijk en Aalburg. Onder begeleiding van kok Niek Geneuglijk leren de mannen een eenvoudige maaltijd bereiden. En deze maaltijd wordt na het koken samen met de medecursisten gegeten. De cursus start op dinsdag 26 maart. De lessen beginnen steeds om 16:00 uur en zijn rond 19:00 uur afgelopen. Deelname kost 12,50 euro per bijeenkomst en 75 euro voor alle lessen. Er kunnen maximaal acht mannen komen koken. Aanmelden kan bij Heleen van der Hulst, heleenvanderhulst@st-welzijnproseniore.nl of 06-30279852.


Opening Het Kornhuys

dussen • Wooninitiatief Het Kornhuys in Dussen viert tijdens de Week van Zorg en Welzijn haar officiële opening en geeft daarom op 17 maart een feestje. Bezoekers kunnen een kijkje nemen achter de schermen van de prachtig opgeknapte oude boerderij en kennismaken met medewerkers en bewoners. Er zijn verschillende activiteiten voor jong en oud. Het Kornhuys is een particulier wooninitiatief waar Fittin, een label van Prisma, de zorg biedt aan de bewoners. Fittin ondersteunt ouders en verwanten bij het organiseren én realiseren van hun wooninitiatief.


Open avond hoogbegaafdheid

almkerk • Op Talentenschool De Almgaard in Almkerk wordt woensdag 27 maart de tweede open avond gehouden door het hoogebegaafdheids centrum van de school. De groep bestaat inmiddels ruim zeven jaar. Momenteel zitten er vijftien hoogbegaafde leerlingen in de groep die de hele week onderwijs krijgen gericht op hun niveau. Wie benieuwd is wat de leerlingen doen is 27 maart welkom tussen 18:30 en 20:30 uur. De leerlingen vertellen dan ook zelf wat ze op school doen.