donderdag 28 februari

Bingo
14:00, Woudrichem, 't Rondeel. Bingo bij Ouderencentrum De Zalmtrek in 't Rondeel in Woudrichem. Er wordt ook snert geserveerd.

De Hoofdzaak
15:00, Wijk en Aalburg, Wijkestein. Bijeenkomst van Ontmoetingscentrum 'de Hoofdzaak' voor mensen met Dementie en Niet- Aangeboren Hersenletsel (NAH) en hun naasten. Er is er een deskundige aanwezig om gericht informatie aan te vragen of de eigen situatie te bespreken. Entree is gratis, iedereen is welkom, aanmelden is niet nodig.

Verkiezingsavond
19:30, Werkendam, MFA Vlechtwerk. ChristenUnie-SGP Brabant houdt een interactieve verkiezingsavond in Werkendam. Het thema van de avond is 'Samenwerking werkt!'. Te gast zijn Eerste Kamer lijsttrekkers Mirjam Bikker van de ChristenUnie en Peter Schalk van de SGP. Hermen Vreugdenhil, lijsttrekker van de ChristenUnie-SGP in Brabant en Henk van Zelst, nummer twee van de lijst, willen graag met bezoekers van de avond in gesprek over de belangrijke thema's die zij zien in Brabant. "Leefbaarheid van dorpen, kappen met drugs, betaalbare energie en een goed agrarisch beleid. Thema's die mensen echt raken en waar samenwerking tussen lokale en landelijke politiek enorm belangrijk is," aldus Hermen Vreugdenhil.

Dorpsavond Almkerk
19:30, Almkerk, Golfpark Almkreek. De afgelopen maanden heeft bureau LOS Stadomland de opgehaalde informatie van de eerste goedbezochte dorpsavond samengebracht en verwerkt tot een aantal uitgangspunten en een verkenning van de gewenste ontwikkelingsrichting voor de dorpsvisie Almkerk. De resultaten hiervan wil de Dorpsraad Almkerk graag eerst aan de inwoners voorleggen, voordat het wordt vertaald naar een uitgewerkte dorpsvisie.

vrijdag 1 maart

Koffie en lekkers
10:00, Woudrichem, DOCK 60. Koffieochtend bij DOCK 60 aan de Kerkstraat 60. Met natuurlijk wat lekkers bij de koffie. Iedereen is welkom tot 12:00 uur.

Toneel in De Hoogt
19:30, Uitwijk, De Hoogt. Toneelgroep Juliana speelt 'Familie Bruinsma in de bocht, Groeten van de Veluwe' van schrijver Carl Slotboom. De door de wol geverfde campingfamilie Bruinsma ontmoet de keurige nette familie Zwaansdijk, die nog nooit gekampeerd heeft. Kaarten vanaf 28 januari telefonisch bestellen bij Elly Lievaart op maandag, dinsdag en woensdag van 15:00 tot 20:00 uur: 0183-442153.

Bingo
20:00, Giessen, Kantine GRC'14. Bingo bij GRC'14. De kantine aan de Karbogerd is open om 19:00 uur.

Generaal Pardon! voor Niels
20:00, Sleeuwijk, Trefpunt. De spelers van Improvisatietheatergroep Generaal Pardon! zetten hun beste beentje voor en deze keer wordt het heel speciaal. Is het normaliter al spannend om niet te weten waarover je een voorstelling speelt, want: bij improvisatietheater speel je met input van het publiek-, dit keer is het extra spannend omdat de groep niet weet wat de opbrengst gaat worden. De entree is gratis, na afloop wordt er met een hoed rond gegaan. De bijdrage die daar in wordt gestopt is voor het goede doel: Dolfijntherapie voor Niels. Niels van der Giessen is 20 jaar en geboren met het Pitt Hopkins Syndroom. Dit veroorzaakt een ernstige meervoudige beperking. Niels kan hierdoor niet praten en heeft moeite met motorische vaardigheden. Uit ervaring van andere kinderen met PittHopkins syndroom, die al deel hebben genomen aan dolfijntherapie, weet men dat dit mogelijkheid biedt om vooruitgang te kunnen behalen.

Rikken
20:00, Wijk en Aalburg, kantine Noad32. In de kantine van NOAD32 wordt weer gerikt, inschrijven kan vanaf 19:30 uur.

Bierproeverij
20:15, Sleeuwijk, Korenaar. In de Korenaar in Sleeuwijk houdt de World Servants groep Sleeuwijk een bierproeverij. Er worden zes verschillende bieren geserveerd, in combinatie met een hapje. De entree bedraagt 15 euro. Er kunnen maximaal vijftig mensen komen proeven. Aanmelden kan via ws.sleeuwijk@gmail.com. Meer informatie: www.geef.ws/bierproeverij.

zaterdag 2 maart

Carnaval in Nieuwendijk
20:00, Nieuwendijk, café De Mop. Voor de tweede keer op rij zal er in Nieuwendijk ook dit jaar weer carnaval gevierd worden. In Café De Mop wordt het, gratis toegankelijk, Snotkokertjesbal gehouden. Kinderen kunnen op muziek van DJ Antwan lekker los en is er een springkussen. Na het eten van een lekker broodje kunnen de volwassen carnaval vieren tot in de late uurtjes.

Urker Mannenkoor
19:30, Wijk en Aalburg, hervormde kerk. Het Urker Mannenkoor Hallelujah houdt, onder leiding van dirigent Bert Moll en pianist Mark Brandwijk, een concert in de hervormde kerk van Wijk. Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop bij: Boekhandel 't Schrijvertje in Veen, Vos Tweewielers in Wijk en Aalburg en Bets van Rijswijk (0416-691541). Online bestellen kan ook via: fam.c.denhartog@hotmail.com of bij info@vanwillegendienstverlening.com. Voor meer informatie zie de Facebookpagina Concertenhervormdwijk.

Toneel in De Hoogt
19:30, Uitwijk, De Hoogt. Toneelgroep Juliana speelt 'Familie Bruinsma in de bocht, Groeten van de Veluwe' van schrijver Carl Slotboom. De door de wol geverfde campingfamilie Bruinsma ontmoet de keurige nette familie Zwaansdijk, die nog nooit gekampeerd heeft. Kaarten vanaf 28 januari telefonisch bestellen bij Elly Lievaart op maandag, dinsdag en woensdag van 15:00 tot 20:00 uur: 0183-442153.

zondag 3 maart

Goesting
16:00, Gorinchem, Theater Peeriscoop. Kees Vriend en Bas Bons presenteren hun nieuwe voorstelling 'Goesting' in Theater Peeriscoop. In Vlaanderen liggen de mooie liedjes voor het oprapen. Het is alleen een kwestie van inpakken en meenemen, vonden de twee singer-songwriters Kees Vriend en Bas Bons. Dus trokken ze naar het zuiden om na een week terug te komen met een koffer vol odes aan het leven en de liefde. Breekbare en rauwe liedjes vervat in 'Goesting' waarin het beste dat Vlaanderen te bieden heeft, wordt gelardeerd met mooie verhalen. Voor meer informatie en tickets: www.peeriscoop.nl.

Themadienst
18:00, Giessen, hervormde gemeente. Themadienst over: 'Wat (bij)geloof jij?' Hoe wordt gedacht over de geestenwereld en waarzeggerij? Dominee Martin Bil komt hier over vertellen. Jasper van Kooij zal deze dienst muzikaal begeleiden op de piano. Voor de jongeren: om 17:00 uur wordt er met elkaar een lekker broodje gegeten in 't Dijkhuis, aansluitend gaat de groep gezamenlijk naar de kerk. Stuur even een appje naar Jonathan van Rijswijk 06-15132789 of Gertjan Boonstra 06-36111201 als je mee wil eten.

maandag 4 maart

Kledingbeurs
13:00, Sleeuwijk, Hubo, 't Zand 28. De Voorjaar- en zomerkledingbeurs wordt gehouden tot en met 8 maart. De opbrengst van de beurs is ten gunste van vereniging Humanitas. De te verkopen artikelen moeten schoon zijn en in goede staat verkeren. Verkopers ontvangen 70 procent van de door hen verkochte artikelen. Kleding inleveren 4 maart tot 20:00 uur en 5 maart tussen 9:00 en 15:00 uur. Verkoop op 7 en 8 maart. Meer informatie: Sjanie van Alten, 0183-303950.

Krakelingenactie
17:00, Sleeuwijk, dorp. In de week van 4 tot en met 8 maart houdt World Servants Sleeuwijk een krakelingenactie in het dorp. Tijdens deze week zullen de deelnemers tussen 17:00 en 21:00 uur huis-aan-huis Heukelumse krakelingen verkopen. Met de aankoop wordt direct een steentje bijgedragen aan betere leefomstandigheden en scholing in Bolivia, Oeganda, Malawi en Myanmar. Krakelingen bestellen kan ook: www.geef.ws/krakelingen. Meer informatie over de projecten en de actiegroep: www.worldservants.nl/sleeuwijk of www.facebook.com/worldservantssleeuwijk.

dinsdag 5 maart

Dichters en muziek
19:45, Werkendam, Bistro Vrouwenhemel. Dichterspodium met Hendrien de Jong uit Meeuwen als dichter van de maand. Richard van der Keur is zanger, liedjesschrijver en theatermaker uit Rotterdam. Samen met pianist Hjalmar Rosing brengt hij een muzikale collage van eigen luisterliedjes, afgewisseld met klassiekers van onder andere Stef Bos. Voor het Open Podium zijn nog plaatsen beschikbaar. Iedereen die zijn of haar gedicht(en) wil voordragen kan zich aanmelden. Voor meer informatie en/ of het volledige programma: info@marcelvaandrager.nl of www.nederlandsdichterspodium.nl.

woensdag 6 maart

Smallfoot
9:00, Wijk en Aalburg, BuBeClu. Stichting Paraplu houdt weer een kinderfilmmiddag met vanaf 14:00 uur de film 'Smallfoot' op groot beeldscherm, voor kids vanaf 6 tot ongeveer 14 jaar. De film is Nederlands gesproken, dus ook voor de kleinere kids goed te volgen. Een animatie-avontuur voor alle leeftijden, met originele muziek en een sterrencast. Smallfoot zet een mythe op zijn kop als een slimme jonge yeti iets vindt waarvan hij niet wist dat het bestond: een mens. Het nieuws over deze 'Smallfoot' zorgt voor oproer binnen de onwetende yeti-gemeenschap; Wie of wat leeft er nog meer in de wijde wereld buiten hun eigen besneeuwde dorpje? Een meeslepend verhaal over vriendschap, moed en vreugdevolle nieuwe ontdekkingen. De entree bedraagt 2 euro, leden van Stichting Paraplu Aalburg betalen 1 euro.

Ouderenmiddag
14:00, Wijk en Aalburg, Rehoboth. Ouderenmiddag in de Rehoboth. Deze middag staat in het teken van Ome Gijs Grijs en zijn menu. Bezoekers zijn welkom vanaf 13:30 uur, meer informatie: mevrouw Bezemer, tel 0416-691640.

Struintocht voor kinderen
14:00, Poederoijen, Munnikenland. Buiten de paden in het ruige Munnikenland rond Slot Loevestein kom je de meest onverwachte dingen tegen. De gidsen van Staatsbosbeheer laten de kinderen beleven hoe leuk het is langs de rivier. Ze mogen er speuren naar sporen, veertjes, stenen of schelpen zoeken en kleine bloemetjes of beestjes bekijken door een loepje. Ook kunnen ze er in bomen klimmen, stampen door de modder of de grote grazers (konikpaarden en rode geuzen) bespieden. In de voorjaarsvakanties van de regio's midden en zuid houdt Staatsbosbeheer twee struintochten voor kinderen vanaf 4 jaar: op 27 februari en op 6 maart. Beide struintochten beginnen om 14:00 uur en duren ongeveer twee uur. De struintocht start in de vesting van Slot Loevestein. De kosten zijn 3 euro voor kinderen en 5 euro voor volwassenen. Trek kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren. Het terrein is niet geschikt voor kinderwagens. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie en nog meer geplande struintochten zijn te vinden op www.staatsbosbeheer.nl/expeditieloevestein.

Lijdensevangelie
14:00, Rijswijk, Nijenburcht. Maandelijkse bijeenkomst in de Nijenburcht van de PCOB Giessen-Rijswijk. Deze middag komt G. Zonnenberg uit Sliedrecht met behulp van foto's uit Israël het Lijdensevangelie vertellen, verrijkt met sprekende schriftlezingen, declamaties en samenzangen.

Ruilmiddag
14:00, Almkerk, 't Verlaat. Ruilmiddag van postzegelvereniging Altena in 't Verlaat. Er zal een postzegelberg zijn en een handelaar biedt weer veel aantrekkelijke koopjes aan. Meer weten: www.pzvaltena.nl.

Tuingeschiedenis
20:00, Dussen, kasteel Dussen. Kunsthistoricus Wim Meulenkamp houdt een lezing over de tuingeschiedenis in Nederland. Deze lezing toont de rijke tuingeschiedenis van Nederland en de rol die het had van zowel trendsetter als trendvolger in de tuinkunst. Aan de hand van heel wat beeldmateriaal schetst Meulenkamp de ontwikkeling van de Nederlandse historische tuinen, grofweg van formele tuin naar landschappelijke aanleg. Ook laat hij zien welke tuinkunst van invloed was in het buitenland en hoe de landsaard en ruimte hier bepalend waren voor het ontwerp. Verder staat hij stil bij opvallende regionale verschillen, de enorme variëteit aan tuingebouwen en -sieraden en bij het vreemde verschijnsel: de Vrijmetselaarstuin. Reserveren via www.kasteel-dussen.nl of evt. telefonisch via de reserveringslijn 06-22150247.

Aan tafel met water
20:00, Giessen, Fort Giessen. 'Aan tafel met water' CDA waterschapskandidaat Hannie Visser-Kieboom uit Werkendam wil die avond aan tafel met streekgenoten in gesprek over waterzaken. Ook maatschappelijke organisaties zoals ZLTO, ANV, Altenatuur en visverenigingen zijn welkom. Wat gaat goed in de polder en waar kan het waterschap zaken beter aan pakken? Wat waren de gevolgen van de droogte in de voorbije zomer? En hoe moet het nieuwe peilbesluit eruit zien? Vorderen de plannen voor extra waterberging in de streek? En hoe moeten versteende tuinen vergroenen voor betere wateropvang en meer biodiversiteit. Provinciaal CDA kandidaat Renze Bergsma is eveneens aanwezig hij gaat in op klimaatbeleid, landbouw en een aantal speerpunten voor Altena. Ook kan kennis gemaakt worden met andere kandidaten uit Altena: Ad de Graaf (waterschap) en Wendy van Ooyen (provincie).