Open Huis in Ons Thuis

dussen • Bettine, Christiaan, Danique, Melissa, Mieke, Laureen en Sandor, hun ouders, de vele vrijwilligers en de professionele medewerkers van stichting Prisma ontvangen zondag 17 maart belangstellenden in Het Kornhuys in Dussen.

Tussen 12:00 en 17:00 uur kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in en rond de kleinschalige woonzorgvoorziening aan de Korn 26 in Dussen. Het is een mix geworden van een monumentale boerderij en een modern, duurzaam appartementencomplex met de landelijke uitstraling van een grote schuur. Een heerlijk thuis voor deze jongeren met een lichamelijke of verstandelijke beperking. De boerderij uit 1767 heeft drie generaties lang als klompenmakerij Van Gennip dienst gedaan. Klompenmaker Peter den Dekker heeft dit oude ambacht voortgezet en is nu de buurman van Het Kornhuys. In 2013 besloot Ad van den Ouweland (59) het historische pand te kopen om het zo in de familie te houden.

Hij bedacht na enige tijd de functie van een woonzorgvoorziening voor bijzondere jongvolwassenen, waarbij de historische boerderij ook voor de toekomst een goede herstemming heeft.

Na vijf jaren voorbereiden, restaureren, ingrijpend verbouwen en bouwen van het complex met daarin negen appartementen, ontvingen op 1 juni vorig jaar de bewoners de sleutel.


q www.kornhuys.net