Brand bij Villaforte

woudrichem • In een leegstaand kantoorgedeelte van bouwbedrijf Villaforte aan de Maasdijk in Woudrichem brak maandagmiddag kort na 13:30 uur brand uit. Het blussen heeft enkele uren geduurd: rond 17:15 uur werd gemeld dat de brand onder controle was. Het kantoorgedeelte en een loods zijn helemaal afgebrand. Met een grijper worden de restanten van de loods uit elkaar getrokken. De losse delen worden apart afgeblust. Omdat de brand gepaard ging met flink wat rookontwikkeling, en de wind in de uren dat het blussen duurde draaide, werd er twee keer een NL-alert gegeven.


Groene ruimte in Werkendam

werkendam • Een ruige ruimte op het ongebruikte stuk grond bij kinderboerderij Floreffehoeve in Werkendam. Een ontmoetingsplaats, die ruimte biedt voor de dieren, natuurlijk spelen, educatie en 'eetbaar' groen. Een ontmoetingsplaats voor mens en dier. Een ruimte, die ook toegankelijk is buiten openingstijden van de kinderboerderi, met als doel: jong en oud, mobiel en beperkt met elkaar verbinden.

De initiatiefnemers willen graag ook ideeën horen van inwoners over de invulling van deze ruimte. Daarom wordt er donderdag 7 maart vanaf 20:00 uur een verkenningsbijeenkomst gehouden in het Vlechtwerk in Werkendam. Overigens heeft de gemeente Altena aangegeven open te staan voor dit groene initiatief, omdat het zorgt voor verbindingen in de buurt en bewoners met elkaar in contact brengt. De gemeente heeft Studio 'Natuurlijk Groen' en De Jong Groenbeheer gevraagd deze ruige ruimte mee te organiseren en te ontwerpen. Meer informatie: Alette Barel, 06-29900184. Aanmelden voor de verkenningsbijeenkomst kan tot 4 maart via info@kinderboerderij-werkendam.nl.


Avond Almkerkse dorpsraad

almkerk • In het golfpark Almkreek in Almkerk wordt donderdagavond 28 februari vanaf 19:30 uur een bijeenkomst gehouden over het ontwikkelen van een dorpsvisie voor Almkerk.