Cursus verhalen schrijven

heusden • Streekarchief Langstraat Heusden Altena geeft in maart een cursus Verhalen Schrijven. Informatie verzameld in het archief en de bibliotheek, maar lukt het nog niet om daar een goed lopend verhaal van te schrijven? Dan is deze cursus zeer geschikt. Het maakt niet uit waarover wordt geschreven, familie, de streek, een persoon of een huis.

Deelnemers wordt geleerd om te zoeken naar de kern van het verhaal: wat wil de schrijver vertellen en hoe kan het verhaal het beste opgebouwd worden met de informatie die gevonden is. De cursus beslaat drie bijeenkomsten. Aanmelden kan via info@salha.nl.

q www.salha.nl/educatie/cursussen


Oliebollenactie

werkendam • De Verenigde Zangers houden vrijdag 8 maart in Werkendam weer een oliebollenactie. De oliebollen worden gebakken in de eigen bakcontainer. Leden van de Verenigde Zangers zullen vanaf 9:00 uur de oliebollen verkopen vanuit kramen die staan opgesteld bij de supermarkten van Albert Heijn, MCD en de Aldi in Werkendam.


Boeken voor BoekbankHank

hank • In juni van dit jaar is er weer een grote boekenmarkt van de BoekbankHank. Mensen die boeken willen schenken aan deze organisatie kunnen deze het beste aanleveren op maandag, dinsdag en donderdag tussen 10:00 en 12:00 uur aan de Kerkstraat 15A in Hank. Ook kunnen boeken worden afgegeven bij Corina van Kuijk-Klute, Kerkstraat 35 of bij Annie en Arie Dolislager, Julianastraat 23 in Hank.


Ruim 2250 euro Hersenstichting

werkendam • Veertig collectanten in Werkendam hebben in de week van 28 januari tot en met 2 februari 2268,55 euro opgehaald tijdens de collecte voor de Hersenstichting.