Arbeidsmigranten in Werkendam

werkendam • De gemeente Altena heeft een aanvraag binnen gekregen voor een plan om maximaal zeventien arbeidsmigranten te vestingen op bedrijventerrein Bruine Kilhaven in Werkendam.

Aan de Vierlinghstraat zou een gebouw ingericht moeten worden met vijftien kamers, schrijft het college van B&W in een brief aan de gemeenteraad. Europe@work is het uitzendbedrijf dat het gebouw gaat gebruiken en beheren. De aanvraag past in de proefperiode die de drie voormalige Altena-gemeenten vorig jaar met elkaar hebben afgesproken.

Initiatieven om onder bepaalde voorwaarden arbeidsmigranten te huisvesten op bedrijventerreinen in Altena krijgen in eerste instantie toestemming voor een jaar, met maximaal nog één jaar, indien is vastgesteld dat aan de voorwaarden in de beleidsregel is voldaan. Bij aanvraag van de omgevingsvergunning dient te worden aangetoond dat de huisvesting voor tenminste 75 procent noodzakelijk is om te voorzien in de behoefte voor huisvesting van arbeidsmigranten,die werkzaam zijn binnen de gemeente Altena.

Voor de beheerder van het pand en de bewoners heeft de gemeente regels opgesteld. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan gezinnen of huishoudens met kinderen in de voorziening te huisvesten.