• Pasqualle Verwoerdt maakte tegen RFC zijn 126-ste goal voor Sleeuwijk.
• Pasqualle Verwoerdt maakte tegen RFC zijn 126-ste goal voor Sleeuwijk. Foto: Jan Noorlandt

Spits ook dit seizoen goed op dreef

Sleeuwijks topschutter aller tijden

sleeuwijk • Het behalen van het record in het jubileumjaar van Sleeuwijk ging niet ongezien voorbij. Niet alleen was er de vreugde van de wedstrijd tegen RFC, waarin Pasqualle Verwoerdt zijn 126-ste treffer produceerde, na afloop werd de spits ook nog eens gehuldigd voor zijn mijlpaal. "Ik heb wel genoten en wist dat het doelpunt er aan zat te komen. Uiteindelijk was het naast de 5-2 winst tegen RFC een hele leuke bijkomstigheid dat ik mijn 126-ste treffer noteerde."

Met die treffer schoot Verwoerdt het oude record van 125 treffers uit de jaren 60 van Nol Dekker uit de boeken. "Ik had het niet direct door, maar mijn medespelers wel", blikt Verwoerdt nog even terug. "Het is absoluut een mooie mijlpaal. Als het zo dichtbij is is het wel bijzonder dat het ook daadwerkelijk lukt." Eigenlijk is het een wonder, dat Pasqualle Verwoerdt het record heeft gepakt. Verwoerdt was al meerdere keren gestopt met voetballen in het eerste elftal. "Ik ben de laatste tien jaar al twee keer gestopt", bevestigt Verwoerdt. De eerste keer, omdat hij in Groningen terecht kwam en de tweede keer, omdat hij met zijn Groningse vriendin tussen Sleeuwijk en Groningen ging wonen, in Amersfoort. Inmiddels heeft Verwoerdt er zijn gezin met drie kinderen en moet hij het voetballen in Sleeuwijk ook combineren met een drukke baan als sales manager. "Ik heb er met name op de zaterdag nog veel plezier in. Het trainen op de donderdagavond begint me wel zwaar te vallen."

Beroep doen

Toch deed trainer Pieter Tuns voor dit seizoen weer met succes een beroep op de ervaren spits om de leemte in het team door de absentie van Jeffrey Molhoek, die voor zijn werk op Bonaire zit en de absentie van de zwaar geblesseerde Corjan Slinger op te vangen. "Het is een beetje uit nood geboren", geeft Verwoerdt aan. En een zware opgave voor Verwoerdt, die nog een keer per week probeert te trainen op donderdagavond.

Hij moet vanaf Amersfoort zich door meerdere files heen werken en haasten om op tijd aanwezig te zijn op de training. Dit seizoen wil hij dan ook nog wel afmaken, maar daarna is het definitief over. Verwoerdt heeft dit seizoen nog een tweede record te pakken. Hij scoorde al dertien keer en daar zullen er nog wel een paar bij komen. Tot nu toe was het hoogste aantal elf goals. "Ik heb wel eens overwogen om in Amersfoort te gaan voetballen, maar doe het toch voor mijn plezier en heb verder geen ambities. Voor mij is het toch het leukste om bij Sleeuwijk te voetballen." Met Sleeuwijk beleeft Pasqualle Verwoerdt wel een goed seizoen. De Roefbewoners staan op de kop in de derde klasse.

Ideale situatie

"We hebben voorin een ideale situatie met Frans van den Steenhoven en Jenner Koek op de vleugels en achter mij staat Michiel Marinissen. Altijd is één van de vier wel in vorm en we kunnen allemaal een doelpunt maken. Het is een ideale mix", stelt Verwoerdt.

"Frans en Jenner kunnen zowel buiten om als binnendoor komen. Dat is ook een beetje ons geheim. We hebben bijna dezelfde groep als vorig seizoen, maar we zijn nu beter op elkaar ingespeeld. Vorig jaar hing het meer als los zand aan elkaar. Het is nu een mix van jonge talentvolle spelers, een middengroep en wat oudere spelers", constateert hij.

De echte kroon op zijn loopbaan zou het kampioenschap moeten worden. Mentor Pasqualle Verwoerdt wenst echter niet teveel op de zaken vooruit te lopen. "Het is een lastige competitie. Ik denk dat we wel redelijk constant zijn, maar het seizoen is nog heel lang. Wij moeten elke wedstrijd heel geconcentreerd zijn, anders kunnen wij ook van iedereen verliezen. We hebben dit seizoen het geluk dat we het verschil maken op belangrijke momenten met nipte zeges. Als je dat soort wedstrijden ook wint, dan sta je er gewoon goed op, maar het wordt nog een hele zware dobber."


Nico van Es