Nieuw servicepunt Bieb in Andel

andel • Anton van Rijswijk opende vroige week, namens de Dorpsraad Andel, het nieuwe servicepunt op De Zaaier in Andel. Met het nieuwe servicepunt is de Bibliotheek CultuurPuntAltena in twaalf dorpen in Altena vertegenwoordigd.

De Bibliotheek heeft als doel om de inwoners van Altena te stimuleren zichzelf te ontwikkelen op allerlei gebieden en zo hun zelfredzaamheid te vergroten. "Dat begint al met de allerkleinsten", zegt Marian van de Wal, directeur van de Bibliotheek CultuurPuntAltena. "Om dat te kunnen realiseren werken we nauw samen met scholen, kinderopvangorganisaties en organisaties die zich richten op leesbevordering, mediawijsheid en cultuureducatie." Marian vervolgt: "We zijn niet alleen de bieb waar mensen hun boeken lenen. De Bibliotheek is een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, waar cursussen en trainingen gegeven worden, waar studenten een plek vinden om rustig te studeren en waar ondernemers kunnen werken. Dit doen we in onze vestigingen en daarnaast hebben we onze Servicepunten in de kernen. We zijn dan ook heel blij met dit servicepunt op De Zaaier. Juist de combinatie met school is voor ons prettig. De samenwerking met De Zaaier was er al voor wat betreft De Bibliotheek op School waar zij de eerste school waren waar dit gerealiseerd is. Dat we die nu uitbreiden met een servicepunt is een mooie aanvulling."

Leden van de Bibliotheek kunnen in Andel de online gereserveerde materialen ophalen en inleveren. Voor de allerkleinsten tot vier jaar zijn er boeken die direct geleend kunnen worden.

q www.bibliotheekaltena.nl


Extra uitvoeringen door Juliana

uitwijk • Toneelgroep Juliana uit Uitwijk zet 22 februari voor de eerste keer het stuk 'Familie Bruinsma in de bocht, Groeten van de Veluwe' van schrijver Carl Slotboom op de planken. Inmiddels zijn de eerste vier avonden uitverkocht. Als extra avonden zijn nu 8 en 9 maart toegevoegd. De extra voorstellingen vinden plaats in De Hoogt op 8 en 9 maart, vanaf 19:30 uur. De zaal is open om 18:45 uur. Kaarten voor deze voorstellingen zijn te bestellen op maandag, dinsdag en woensdag tussen 15:00 en 20:00 uur bij Elly Lievaart, 0183-442153. De kaarten dienen afgehaald te worden in De Hoogt, op dinsdag- woensdag- en donderdagavond tussen 19:00 en 20:00 uur.


't Hanks Genoegen gaat spelen

hank • De leden van toneelvereniging 't Hanks Genoegen zijn al maanden bezig om het nieuwe toneelstuk voor dit jaar in te studeren. De uitvoeringen zijn op zaterdag 30 maart en zaterdag 6 april, vanaf 20:00 uur.

q www.hanksgenoegen.nl