Future fooddesign

gorinchem • Future fooddesigner Chloé Rutzerveld komt zaterdag 23 februari naar Gorinchem.

"Het vermogen om mensen te inspireren met mijn passie en kritische kijk op, toekomstig, eten, is een van de leukste aspecten van mijn werk", aldus Chloé Rutzerveld.

Fooddesign is het verbinden van wetenschap en techniek met design voor het vinden van nieuwe manieren van voedselproductie en -consumptie. Chloé is als kunstenaar wereldwijd actief. Op de tentoonstelling 'De Smaak te pakken' in het Gorcums Museum is werk te zien van Chloé Rutzerveld. En nu is er dus een unieke kans om deel te nemen aan één van haar workshops: 'STROOOP! Van wortel en biet tot stroopwafel' en 'Koffie van de Toekomst'.

Met STROOOP! presenteert Chloé de eerste stroopwafel gemaakt van groente, waarbij één wafel gemaakt wordt van honderd gram wortel, biet of knolselderij. De deelnemers gaan onder leiding van Chloé zelf alle stapjes doorlopen om van het gewas een stroopwafel te maken en vervolgens ook te proeven uiteraard. De workshop is inclusief schort en het boekje 'STROOOP!' van wortel tot stroopwafel.

De andere workshop is 'Koffie van de Toekomst'. Chloé heeft naar het voorbeeld van arme keuterboeren surrogaatkoffie gemaakt van rogge. Het Loerielab, waar drie verschillende blends te proeven waren, was in opdracht van het Eindhoven Museum vorig jaar tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven te zien. Het project is een onderzoek naar een duurzaam alternatief voor koffie. De surrogaatkoffie is namelijk geen oploskoffie zoals de meeste surrogaten, maar kan vers worden gezet. De verschillende blends zijn allemaal op andere wijze bereid en gebrand. Tijdens de workshop 'Koffie van de Toekomst' gaan de deelnemers zelf aan de slag met het branden, malen en zetten van deze lokale nederkoffie. Zij gaan proeven hoe de verschillen in bereiding van invloed zijn op onder andere de smaak, het aroma en het mondgevoel van de 'koffie'. Deelnemers krijgen de kans om ook zelf nieuwe blends te creëren en testen. Daarnaast gaan zij speculaasjes maken van het 'koffie'dik, dat natuurlijk ook kan worden geproefd.

De workshops starten respectievelijk om 10:30 en 13:00 uur in de Kamer van de Tussentijd. Deelname kost 15 euro inclusief. benodigde materialen. Aanmelden voor de workshop(s) kan via info@huisvaninspiratie.com. Meer informatie: 06-81082591.