donderdag 21 februari

Beverburchtentocht
14:00, Werkendam, Biesbosch MuseumEiland. Iedere dag, ook in de voorjaarsvakantie, is er om 14:00 uur een Beverburchtentocht vanaf het Biesbosch MuseumEiland aan de Hilweg 2 in Werkendam. Duur: anderhalf uur, deelname kost 16,50 euro inclusief museumbezoek. Reserveren is gewenst: 0183-504009 of kijk op www.biesboschmuseumeiland.nl.

Muziekschool 'Van Oranje'
19:00, Wijk en Aalburg, Willem van Oranjecollege. Muziekschool 'Van Oranje' presenteert een uitvoering in de aula van het Willem van Oranjecollege. Leerlingen laten bezoekers genieten van muziek die zij de afgelopen maanden ingestudeerd hebben. Een afwisselend programma van dwarsfluit-, piano-, viool- en gitaarmuziek biedt een mooi overzicht van wat beginners tot gevorderde leerlingen kunnen bereiken.

vrijdag 22 februari

Toneel in De Hoogt
19:30, Uitwijk, De Hoogt. Toneelgroep Juliana speelt 'Familie Bruinsma in de bocht, Groeten van de Veluwe' van schrijver Carl Slotboom. De door de wol geverfde campingfamilie Bruinsma ontmoet de keurige nette familie Zwaansdijk, die nog nooit gekampeerd heeft. Kaarten vanaf 28 januari telefonisch bestellen bij Elly Lievaart op maandag, dinsdag en woensdag van 15:00 tot 20:00 uur: 0183-442153.

Rikken
20:00, Eethen, kantine GDC. Rikken in de kantine van GDC. Inschrijven kan vanaf 19:30 uur.

Oden van Salomo
20:00, Eethen, kerk. De Oden van Salomo wordt ten gehore gebracht. Dit zijn de oudste christelijke liederen die bewaard zijn gebleven. In een avondvullend programma vol prachtige muziek en ontroerende woorden worden luisteraars meegenomen naar de eerste mensen die Jezus passioneel volgden. Kaarten voor deze avond kosten 10 euro per persoon. De opbrengst komt via Kerk in Actie ten goede aan de christenen in Syrië. Het is nodig de kaarten vooraf te reserveren via www.hervormdeethendrongelen.nl of via www.zingenindekerk.nl.

Tributenight
20:30, Nieuwendijk, Xinix. Tribute-night bij XGP-avond, er zullen deze avond drie bands optreden. De eerste band is Honkytongkings, zij zullen het repertoire van The Carter Family tot leven brengen op het Xinixpodium. The Carter Familie was een, van het Amerikaanse platteland, afkomstige countryband, hun hillybillymuziek was van grote invloed op de latere bluegrass-, country- en rockmuziek. Aansluitend treedt Live Wire op met een tribute aan AC/DC. Zij spelen nummers uit de eerste periode van de band met Bon Scott en dus zullen songs als 'Whole lotta Rosie', 'Rock'n'Roll Damnation'en 'Hihway to hell' zeker de revue passeren. Afsluiter is Deep Mountain High, op verzoek van XGP-bezoekers speelt deze achtkoppige band een gierende revival van Ike en Tina Turner op de XGP-tribute-night met natuurlijk onder andere 'Nutbush City Limits', 'Proud Mary' en 'Baby get it on'. Meer informatie: www.xinix.nl.

zaterdag 23 februari

Gebakken poon
8:30, Woudrichem, Visafslag. Voor de laatste keer dit seizoen wordt er weer poon gebakken in de Visafslag in Woudrichem. Bestellen kan via J. Combée, 0183-31195.

Knotten
9:00, Hank, Natuurgebied de IJsbaan. Het knotseizoen op Natuurgebied de IJsbaan in Hank is in volle gang. Op een aantal zaterdagen wordt aan de slag gegaan om er voor te zorgen dat het gebied er weer netjes bij ligt voor het komende jaar. Het knotten start steeds om 9:00 uur en voor het middaguur zijn de werkzaamheden klaar. Voor koffie en een hapje wordt gezorgd. Meer informatie: info@vmbnatuurlijk.nl.

Veldslag en Winterbivak
11:00-17:00, Poederoijen, Slot Loevestein. Ook op zondag 24 februari. Legerkampen van diverse eenheden. Vrouwen, kooplieden en chirurgijns. Soldatenverhalen, ouderwets speelgoed, muziek en dans. Om 14:00 uur is de historische veldslag. Zondag begint de veldslag om 14:30 uur.

Toneel in De Hoogt
19:30, Uitwijk, De Hoogt. Toneelgroep Juliana speelt 'Familie Bruinsma in de bocht, Groeten van de Veluwe' van schrijver Carl Slotboom. De door de wol geverfde campingfamilie Bruinsma ontmoet de keurige nette familie Zwaansdijk, die nog nooit gekampeerd heeft. Kaarten vanaf 28 januari telefonisch bestellen bij Elly Lievaart op maandag, dinsdag en woensdag van 15:00 tot 20:00 uur: 0183-442153.

De Lofstem en de Activoband
19:30, Wijk en Aalburg, Willem van Oranje College. De Christelijk Gemengde Zangvereniging De Lofstem uit Veen viert haar 40-jarig jubileum deze avond met een concert waaraan ook de Activoband uit Andel meewerkt.

Tonpraatavond Nieuwendijk
20:00, Nieuwendijk, Tavenu. Tonpraatavond in Dorpshuis Tavenu met vijf bekende regionale tonpraters: Christel v.d. Dungen, Alex Wintermans, Cees Coolen, Peter Ritsema en René van Boxtel. Presentatie John Riezebos. Kaarten kosten 10 euro en zijn te reserveren via 06-24469967 of aan de bar.

zondag 24 februari

Biesbosch fluistertocht
14:00, Hank, Jachthaven Vissershang. Biesbosch Fluistertocht, een vaartocht van anderhalf uur onder leiding van een Biesboschgids. Meer informatie: 0162-402450/ 0162-403666 of kijk op www.vissershang.nl.

maandag 25 februari

De tuinkas
20:00, Babyloniënbroek, de Korenschoof. Op uitnodiging van tuinclub Altena geeft Ton Jansen een lezing over 'de Tuinkas' en wat daar zoal bij komt kijken. Tijdens deze avond bespreekt Ton waar rekening mee gehouden moet worden bij aanschaf, plaatsing en indeling van de kas. Ton vertelt natuurlijk ook hoe planten gezond te ouden en hope temperatuur en luchtvochtigheid te regelen in de kas. De entree is 5 euro, voor leden van de tuinclub gratis.

dinsdag 26 februari

Yoga voor Altena
10:00, Eethen, Brede School De Bogert. Alle yogalessen van Stralen Yoga Centrum staan op 26, 27 en 28 februari in het teken van een goed doel uit de gemeente Altena. De deelnemers aan de lessen mochten zelf aangeven voor welk goede doel ze aan de slag willen. Dit jaar is de keuze gevallen op het Educatieve Kabouterbos van Park Veldzicht. De benefietlessen zijn openbaar. Meer informatie: www.stralenyc.nl.

woensdag 27 februari

Struintocht voor kinderen
14:00, Poederoijen, Munnikenland. In de voorjaarsvakanties van de regio's midden en zuid houdt Staatsbosbeheer twee struintochten voor kinderen vanaf 4 jaar: op 27 februari en op 6 maart. Beide struintochten beginnen om 14:00 uur en duren ongeveer twee uur. De struintocht start in de vesting van Slot Loevestein. De kosten zijn 3 euro voor kinderen en 5 euro voor volwassenen. Trek kleding aan die vies mag worden en vergeet ook de laarzen niet. Honden mogen mee, maar alleen als ze zijn aangelijnd en goed luisteren. Het terrein is niet geschikt voor kinderwagens. Aanmelden is niet nodig. Meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/expeditieloevestein.

Mini markt
14:00, Wijk en Aalburg, Wijkestein. Mini Markt bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein. Tijdens de middag die van 14:00 tot 16:00 uur duurt worden er onder andere kaarten, tweedehands boeken, handwerk, diverse cadeautjes, Paasartikelen en diverse lekkernijen verkocht. In het restaurant is erwtensoep te koop. Per liter of per kop en er is een speciale koffie met een appelflapaanbieding.