donderdag 14 februari

Beverburchtentocht
14:00, Werkendam, Biesbosch MuseumEiland. Iedere dag is er om 14:00 uur een Beverburchtentocht vanaf het Biesbosch MuseumEiland aan de Hilweg 2 in Werkendam. Duur: anderhalf uur, deelname kost 16,50 euro inclusief museumbezoek. Reserveren is gewenst: 0183-504009 of kijk op www.biesboschmuseumeiland.nl.

Yogales
15:00, Dussen, Mi-Yoga. Praktische yoga voor meer kracht en souplesse. Elke werkdag is er les, kijk op het rooster: http://mi-yoga.nl/yoga-meditatie/rooster/. Meer info? Mail naar: info@mi-yoga.nl

Syrisch Valentijns Buffet
18:00, Giessen, De Jager. De HartenBrigade houdt een Syrisch Valentijns Buffet. De opbrengst van de buffetavonden gaat volledig naar alle andere activiteiten die de HartenBrigade (low budget) houdt.

Bijbel Open Avond
20:00, Werkendam, Vlechtwerk. Broeder M. Ezinga zal tijdens de Bijbel Open Avond verder gaan in het Bijbelboek Openbaring, in hoofdstuk 21 vanaf vers 9.

De Mannen van Achterom
20:00, Dussen, kasteel Dussen. Op Valentijnsdag komen De Mannen van Achterom naar kasteel Dussen. In hun voorstelling stellen ze zichzelf de vraag waar en hoe ze in het leven staat, als vijftigplusser. Entree: 10 euro, met vriendenpas of CJP 3 euro korting. Reserveren: www.kasteel-dussen.nl.

vrijdag 15 februari

Bingo
20:00, Eethen, Dorpshuis Teratina. Bingo in dorpshuis Teratina. De zaal is open om 19:00 uur, het spel begint om 20:00 uur. In de pauze is er een verloting.

Valentijnsconcert
20:00, Almkerk, Golfpark Almkreek. Fanfare Nooit Gedacht uit Almkerk houdt een Valentijnsconcert. Kaarten kosten 5 euro, voor Vrienden van Nooit Gedacht is de toegang gratis.

Klassiek bij Jacoba
20:00, Woudrichem, Jacoba Cultuurhuis. Het Jacoba Cultuurhuis wordt officieel geopend met twee klassieke concerten. Naast solowerken op piano speelt Chris van de Kuilen samen met Nasim de Haas, violiste en Carola Loeve, pianiste. Op het programma staan onder meer werken van Bach, Dvorák, Granados en De Falla. De toegang is 15 euro, reserveren via info@jacobacultuurhuis.nl. Meer informatie: www.jacobacultuurhuis.nl.

Bingo
20:00, Eethen, Dorpshuis Teratina. Bingo in dorpshuis 'Teratina' aan Den Korten Bruggert 7 in Eethen. De zaal is open om 19:00 uur, het spel begint om 20:00 uur. In de pauze is er een verloting.

Benefietwedstrijd
20:00, Werkendam, De Crosser. In De Crosser wordt een streekderby gehouden tussen CFM/ Transito en ZVG/ Cagemax. Speaker is Henry Wessels. De avond staat in het teken van Dolfijntherapie Niels. Entree bedraagt 3 euro.

Rikken
20:00, Wijk en Aalburg, Kantine NOAD32. Rikken in de kantine van NOAD32, inschrijven vanaf 19:30 uur.

Murat in de Teerkamer
20:30, Woudrichem, De Teerkamer. Murat Isik, schrijver/ jurist van Turkse afkomst, is te gast bij het Woerkums Literair Café. Hij won de Libris Literatuurprijs 2018 met zijn tweede roman Wees Onzichtbaar. Het boek is gebaseerd op zijn jeugd in de Bijlmer waar hij in 1983 als vijfjarige met het gezin kwam wonen. De Teerkamer, 20.30 uur, entree 15 euro, studenten 5 euro. Info: Nolda Egberts, woerkumsliteraircafe@outlook.com.

zaterdag 16 februari

Clubkampioenschappen
8:45, Wijk en Aalburg, d'Alburcht. Clubkampioenschappen SV WIK: op deze dag laten alle WIK leden zien wat zij de afgelopen tijd geleerd hebben. Ieder lid turnt op zijn/ haar eigen niveau en neemt het op tegen kinderen van hetzelfde niveau.

Zangavond
19:30, Werkendam, Rehobothkerk. Zangavond met medewerking van Gemengd koor 'Comt nu met Sangh' uit Veen en Jongerenkoor 'Cantilena' uit Werkendam. Dominee D.J. Budding heeft deze avond de algehele leiding en verzorgt de meditatie. Toegang is gratis. Er wordt een collecte gehouden voor Stichting Ontmoeting, die hulp geeft aan dak- en thuislozen, ex-gedetineerden, multiprobleemgezinnen en zwerfjongeren. Meer informatie: https://www.ontmoeting.org/agenda.

Praise United
19:30, Almkerk, gereformeerde kerk. Praise United Almkerk. Een groot projectkoor, Martin Brand, Henk Doest en band zullen een avond verzorgen met muziek om naar te luisteren en om mee te zingen. Uiteraard zullen gastsolisten uit het koor niet ontbreken. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn te reserveren via www.at-tickets.com.

Voorjaarsconcert
20:00, Werkendam, Biesboschkerk. Voorjaarsconcert met medewerking van Christian Verwoerd, in samenwerking met Open Doors. Kaarten kosten 5 euro en er wordt een collecte wordt gehouden voor Open Doors.

Cocktailparty 0.0
20:00, Almkerk, De Pomp. Een alcoholvrij cocktailfeest om jongeren bewuster te maken van de gevaren van alcohol. De Cocktailparty 0.0 wordt georganiseerd door jongerencentrum 'De Pomp in samenwerking met het jongerenwerk van de gemeente Altena en Novadic Kentron. De avond wordt in stijl afgesloten door samen een door de eigen barkeepers geshakete cocktail te drinken: volledig 0.0! Meer info: www.depomp.com.

zondag 17 februari

Knuste Stars
14:00, Hank, De Phoenix. Knuste Stars viert Star Beach party dit jaar. Net als alle andere jaren is er een vol programma met dit jaar weer elf optredens, feestzanger Irvine en vaste DJ's Maik en Marco.

Aangepaste dienst
15:00, Sleeuwijk, Ontmoetingskerk. Aangepaste kerkdienst met en voor mensen met een verstandelijke beperking. Voorganger is dominee Ria Meeder- van Hof uit Leerdam, en het thema luidt: 'Gedragen op Gods vleugels!'. Medewerking aan deze dienst wordt verzorgd door Peter de Peuter, Bram van Dijk en Jeroen Udo, bewoners van Bijtelshof. Muzikale medewerking wordt verleend door Henk Teuling op orgel/ piano en de koperblazers Martijn van Driel, Nienke van Vugt en Kevin van der Giessen.

Ster in God
18:30, Andel, gereformeerde kerk. Jeugddienst in de gereformeerde kerk in Andel. Thema van de dienst is: 'Ster in God'. Gerald Troost zal met ons nadenken over dit thema zal zorgen voor de muzikale medewerking.

Almost Full Moon Gong Sessie
20:00, Dussen, Mi-Yoga. Almost Full Moon Gong Sessie bij Mi-Yoga. Aanmelden via: http://mi-yoga.nl/workshops-rooster/ of mail: info@mi-yoga.nl.

maandag 18 februari

Spinoza in Sleeuwijk
20:00, Sleeuwijk, Ontmoetingskerk. Baruch de Spinoza (in 1632 in Amsterdam geboren) behoort tot de meest invloedrijke filosofen. In het leerhuis van Sleeuwijk belicht Wim Dijkema Spinoza's kijk op de staat, op de vrije wil, op God. Wat hield zijn ethiek in? Waarom werd een van zijn hoofdwerken verboden? Dijkema is theoloog met belangstelling voor filosofie. Er zijn bijeenkomsten op 18 en 25 februari en op 11 maart. Deelname kost 40 euro.

dinsdag 19 februari

Brabant tijdens crisisjaren
20:00, Drongelen, Dorpshuis de Oude School. Prof. dr. Arnoud-Jan Bijsterveld, hoogleraar 'Cultuur Brabant'aan Tilburg University, houdt op uitnodiging van de Historische Kring het Oude Land van Heusden en Altena een lezing over 'De dagelijkse zorgen en genoegens van een Brabants echtpaar in de crisisjaren.' Een periode waarin vaak verzucht is 'we zullen er ondanks alles de moed maar inhouden'.