Muziekschool 'Van Oranje'

wijk en aalburg • Er is weer volop muziek in 'het Willem': Muziekschool 'Van Oranje' presenteert donderdag 21 februari vanaf 19:00 uur een uitvoering in de aula van het Willem van Oranjecollege in Wijk en Aalburg. Leerlingen laten bezoekers genieten van muziek die zij de afgelopen maanden ingestudeerd hebben. Een afwisselend programma van dwarsfluit-, piano-, viool- en gitaarmuziek biedt een mooi overzicht van wat beginners tot gevorderde leerlingen kunnen bereiken.

Binnenkort begint op Muziekschool 'Van Oranje' weer een cursus AMV, Algemene Muzikale Vorming: tien groepslessen als introductie op muziek en muziekles. Onder deskundige leiding gaan leerlingen aan de slag met klank en ritme, zang en dans en maken kennis met diverse instrumenten. De eerste les is op vrijdag 15 maart vanaf 15:45 uur in het Willem van Oranjecollege aan de Perzikstaat in Wijk en Aalburg.

q www. willemvanoranjescholengroep.nl


Yoga voor Altena

eethen • Alle yogalessen van Stralen Yoga Centrum in Eethen staan 26, 27 en 28 februari in het teken van een goed doel uit de gemeente Altena. De deelnemers aan de lessen mochten zelf aangeven voor welk goede doel ze aan de slag willen. Dit jaar is de keuze gevallen op het Educatieve Kabouterbos van Park Veldzicht. Alie Verhoeven, secretaris van Park Veldzicht is erg blij met het initiatief van Janine Himpers van Stralen Yoga Centrum. "Het is fijn om te zien dat men het 'Educatieve Kabouterbos' wil steunen. We willen de donatie graag besteden aan de aanschaf van kabouters, want een kabouterbos zonder kabouters, dat kan natuurlijk niet", aldus Verhoeven. De benefietlessen zijn openbaar. Meer informatie:

q www.stralenyc.nl


Opbrengst collecte

almkerk • In Almkerk werd vorige week een collecte voor de Hersenstichting gehouden. De opbrengst: 859,22 euro.