Twee keer goud voor Rick Sonnema

wijk en aalburg • Rick Sonnema heeft dit weekend bij de Maitoshi Kachi Trophy in België twee keer goud bemachtigd. De eerste zege pakte hij in de open categorie heren 16+. Ook bij de heren +18 jaar wist Sonnema de finale met 5-0 in zijn voordeel af te sluiten.


Alleen ZVDO-dames winnen

andel • Alle teams van ZVDO speelden zaterdag hun wedstrijden in AquaAltena. Helaas voor de waterpolovereniging wist alleen het damesteam de punten thuis te houden. Het eerste heren team verloor dus ook, maar maakte er wel een ontzettend spannende wedstrijd van tegen SWNZ uit Schijndel. Uiteindelijk werd het 8-11 voor de bezoekers. Zaterdag moeten de heren naar Roermond om tegen RZ uit te komen. In de thuiswedstrijd werd het 9-9.


Virtus ontsnapt tegen Black Eagles

werkendam • Het is nummer twee Black Eagles vrijdag bijna gelukt om Virtus de eerste nederlaag van het seizoen te bezorgen. Met nog minder dan een seconde te spelen en slechts één punt verschil kregen de bezoekers in De Crosser nog één schotkans om de winst uit het vuur te slepen, maar de bal van ex-prof Jeroen van Vugt ketste af op de ring. Virtus ontsnapte zo en won het duel met 64-63. Komende zaterdag spelen de Werkendammers uit om 20:00 uur tegen WBB Giants in Bergen op Zoom.


Eerste KNGU-wedstrijd voor WIK

wijk en aalburg • Noa Dammers en Yara Bouman en instappers Isa den Boer, Zoë Riedijk, Lieke van Rijswijk en Emmelie Tankens van sportvereniging WIK hebben zaterdag in Zierikzee geturnd. Voor het laatst genoemde viertal was het een extra spannende dag, omdat zij voor het eerst mochten deelnemen aan een officiële KNGU-wedstrijd. Yara pakte een tweede plek op het onderdeel brug, maar vanwege de sterke concurrentie zat er geen podiumplaats in voor de zes turnsters. Zoë werd 18e, Lieke 16e, Emmelie 12e en Isa 8e.