donderdag 7 februari

Breicafé
13:30, Nieuwendijk, De Hoeksteen. Het 'Breicafé' gaat van start. Er kan ook een spelletje worden gedaan of alleen koffie/ thee gedronken worden. Het Stiltecentrum in de kerk is geopend.

Beverburchtentocht
14:00, Werkendam, Biesbosch MuseumEiland. Iedere dag is er om 14:00 uur een Beverburchtentocht vanaf het Biesbosch MuseumEiland aan de Hilweg 2 in Werkendam. Reserveren is gewenst: 0183-504009 of kijk op www.biesboschmuseumeiland.nl.

vrijdag 8 februari

Kracht van veerkracht
9:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Fysiotherapeut, motivatiespreekster en coach Tessa van Olst zal tijdens de interkerkelijke vrouwenochtend het thema 'de kracht van veerkracht' behandelen. Voor meer informatie: Aartje Verschut, 0416-692935.

Ladies Night
19:30, Rijswijk, Brabantse Land. DE Ladies Night van Altena, tot 22:30 uur. Met workshops, mode, woonaccessoires, cadeautjes en nog veel meer. Gratis entree, gratis kans op mooie prijzen en een welkomstdrankje.

Rikken
20:00, Meeuwen, Dorpshuis. Het door GDC en NOAD32 georganiseerde rikken wordt gehouden in het Dorpshuis van Meeuwen. Aanvang 20:00 uur, inschrijven vanaf 19:30 uur.

Bingo
20:00, Wijk en Aalburg, Kantine NOAD'32. Bingoavond in de kantine van NOAD'32.

Toeptoernooi
20:00, Nieuwendijk, Tavenu. Patricia van Herp houdt een toeptoernooi in de foyer van Dorpshuis Tavenu. Ervaren of beginner, iedereen is welkom. Deelname kost 5 euro, reserveren is gewenst en kan via: kaarten.tavenu@hotmail.com.

zaterdag 9 februari

Winterwandeling
9:00, Wijk en Aalburg, Proeflokaal Den Dijk. Nieuwe tocht in de serie Winterwandeltochten, met afstanden tussen de 2,5 en 25 kilometer. Inschrijfgeld: tussen 2,50 en 4,50 euro. Meer informatie: Elly Tamerus, 0416-691912 of via w.s.v.wandelvreugd@tele2.nl. Het gebruik van nordic walkingpoles is toegestaan.

Knotten
9:00, Hank, Natuurgebied de IJsbaan. Het knotseizoen op Natuurgebied de IJsbaan in Hank is in volle gang. Er wordt ook nog geknot op 23 februari. Meer informatie: info@vmbnatuurlijk.nl.

Jeugdmuziekdag
10:30, Almkerk, 't Verlaat. Jeugdmuziekdag Altena: maar liefst 90 jeugdige muzikanten uit de gemeente Altena hebben zich aangemeld om een hele dag muziek te komen maken. Het thema is deze dag: 'Aactie'. Om 10:30 uur start de repetitie met het hele orkest. Vanaf 19:00 uur is het slotconcert.

Landen Food Festival in Andel
15:00, Andel, Gereformeerde kerk. Zin in een smakelijke ontdekkingsreis? Neem plaats aan tafel bij het Landen Food Festival in Andel. Ontdek verschillende keukens, proef verrassende ingrediënten en geniet van muziek en een hoop gezelligheid. De middag wordt gehouden tussen 15:00 en 20:00 uur in de gereformeerde kerk aan de Julianastraat 24 in Andel. Er is vrije inloop gedurende het evenement. Meer informatie: 06-23606066 of neem een kijkje op de Facebookpagina.

Winterconcert
20:00, Wijk en Aalburg, hervormde kerk. De veelzijdige musicus Gerard de Wit komt met zijn 'Dutch Baroque Vocal Consort' naar de hervormde kerk van Wijk. Gerard de Wit zal het hoofdorgel en zijn eigen kistorgel bespelen. Daarnaast worden er blokfluitsonates gespeeld door zijn vrouw Johanneke de Wit. Op het programma staat ook samenzang en beurtzang. De toegang is gratis, er is een collecte voor de onkosten.

zondag 10 februari

Fluistertocht
14:00, Hank, Jachthaven Vissershang. Biesbosch Fluistertocht, een vaartocht van anderhalf uur onder leiding van een Biesboschgids. reserveren of meer informatie: 0162-402450 of 0162-403666. Kijk ook eens op: www.vissershang.nl.

Synode van Dordt
18:00, Werkendam, Maranathakerk. De avonddienst in de Maranathakerk staat in het teken van de Synode van Dordrecht. In de dienst wordt er alleen gezongen uit de Psalmberijming van 1773. Als Bijbellezing is gekozen Johannes 15: 9-17 en deze is uiteraard uit de Statenvertaling. Dominee Maathuis zal dit gedeelte overdenken aan de hand van de Dordtse Leerregels.

Jeugddienst
18:00, Rijswijk, hervormde kerk. Bram Rebergen zal tijdens de jeugddienst spreken over het onderwerp 'Vertrouwen'. Geschonden vertrouwen tussen mensen kan ingrijpende gevolgen hebben en is vaak niet zomaar te herstellen. Jezus ondervond dit ook met zijn discipel en vriend Petrus, hoe gaat Hij hiermee om en wat kunnen wij daarvan leren? Muzikale medewerking zal worden verleend door jongerenkoor 'Leef' uit Waddinxveen.

Jeugddienst
18:30, Genderen, gereformeerde kerk. Jeugddienst met dominee Snoep en jongerenkoor Nadiah.

maandag 11 februari

Jaarvergadering
19:45, Meeuwen, Dorpshuis. Vrouwen van Nu houden hun jaarlijkse jaarvergadering in het dorpshuis van Meeuwen. Tijdens deze vergadering worden diverse leden gehuldigd.

Informatieavond Fort Giessen
20:00, Giessen, Fort Giessen. Fort Giessen is op zoek naar vrijwilligers. Mensen die het gezellig vinden om als gastheer of gastvrouw bezoekers te ontvangen, die koffie, thee of limonade willen schenken en de gasten wegwijs willen maken in en rond het fort. Daarnaast zijn de mensen van Fort Giessen altijd blij met extra klussers voor het onderhoud van het fort en met natuur- of cultuurliefhebbers die rondleidingen willen geven of lessen willen verzorgen voor schoolklassen. Deze maandag is er een vrijblijvende informatieavond op Fort Giessen, Giessensesteeg 2 in Giessen. De avond begint om 20:00 uur. Graag van tevoren aanmelden bij John Kollen van Archeo-Altena via j.kollen@casema.nl of op 06-54284567.

dinsdag 12 februari

Repair café
9:30, Almkerk, Kringloopcentrum Altena. Repair Café Altena, ook voor kleine fietsreparaties. Repair Café is samen kapotte spullen repareren, deskundig advies, ontmoeten en inspiratie opdoen. Welkom tot 11:30 uur.

woensdag 13 februari

Lammetjesdag
10:00, Oudendijk, Basisschool Oudendijk. Basisschool Oudendijk houdt tot 12:00 uur weer de jaarlijkse lammetjesdag. Tijdens deze open dag zijn peuters en oudere kinderen van harte welkom met hun ouders op school. Ook zijn de lokale BSO's aanwezig voor alle vragen over naschoolse opvang. Meer informatie via www.bsoudendijk.nl.

Koersballen
14:00, Genderen, Dorpshuis. Koersballen voor senioren in het Dorpshuis van Genderen.

AltenaLokaal op bezoek
19:30, Hank, 't Uivernest. Fractievergadering van AltenaLokaal, op locatie. Voorafgaand aan de vergadering wordt een 'spreekuur' gehouden. Mochten er mensen/ verenigingen zijn die willen inspreken dan hoort AltenaLokaal dat graag, via info@altenalokaal.nl.

Engelen
19:30, Werkendam, Vlechtwerk. Bestaan engelen? Zes boeiende studieavonden over goede, heilige engelen van God. Deze tweede avond gaat over de vraag of er onderscheid is bij engelen in macht, gezag en heerlijkheid? Hans Agteres zal de studie verzorgen. Meer informatie: www.degraankorrel.net.