SOVAK bouwt aan de toekomst

altena • De komende jaren gaat SOVAK verschillende nieuwbouwprojecten starten, (woon)locaties verbeteren of sluiten. Hiermee wil de organisatie beter tegemoet komen aan de veranderende zorgvraag en de veranderende woonwensen van mensen met een (verstandelijke) beperking.

De plannen zullen verspreid over een aantal jaren uitgevoerd worden en betreffen alle vier de regio's waar SOVAK actief is: Terheijden, Breda, Klundert/ Etten-Leur/ Zevenbergen en het Land van Heusden en Altena.

Voorzitter Raad van Bestuur Marie-Louise van der Kruis: "Goede huisvesting draagt bij aan prettig wonen en goede zorg voor cliënten en fijn werken voor medewerkers en vrijwilligers. Door de deels verouderde huisvesting is dat momenteel onvoldoende het geval. Daarom gaan we investeren zodat onze locaties blijven passen bij de wensen van cliënten en dat ze flexibel, van goede kwaliteit en duurzaam zijn."

Via haar website: https://www.sovak.nl/wonen/nieuwbouw-renovatie geeft SOVAK een actueel beeld van de stand van zaken van de nieuwbouw- en renovatieplannen. Van der Kruis: "Uiteraard betrekken en informeren we cliënten, familieleden en medewerkers zodra de plannen hen raken. We hebben inmiddels een start gemaakt met de nieuwbouwontwikkeling aan de Bakersweg in Etten-Leur, het Ravensnest in Terheijden en voor de Eikenlaan in Sleeuwijk."