Gered Gereedschap

hank • In het dorp Hank worden gebruikte gereedschappen ingezameld. Afgeven kan aan Sluiske 6 in Hank, in het kachelhouthok staan speciaal hiervoor zwarte kratten. Rocy Damen uit Drunen is mede coördinator van deze organisatie. De geheel gereviseerde spullen gaan naar Derde Wereld landen. De werkplaats van Gered-Gereedschap is voor de regio Drunen in Nieuwkuijk. Gevraagd worden gereedschappen voor houtbewerking en meubelmakerij, metaalbewerking en lassen, autoreparatie en onderhoud, leerbewerking en schoenmakerij, bouwen en metselen, elektrotechniek, loodgieten, naaimachines en toebehoren. Zeer welkom zijn bankschroeven, multimeters, lasapparaten met toebehoren en tafelslijpmachines.


Kletsen in Klaiendam

dussen • In De Koppelpaarden in Dussen wordt 10 februari de jeugdkletsmiddag gehouden. De voorlopige lijst van deelnemers zijn: Jelte, Sam, Floor en Nyne. Nieuw onderdeel in de jeugdklets is 'Kapot tv'. De entree is gratis.

Op 15 en 16 februari zijn de Kletsmaaiers avonden in de Koppelpaarden. De avonden vol Klaiendamse leut worden geopend met de opwarmact door 'het Takkewijf' met haar secondant Jan van der Westen. Dit alles onder het motto voor Carnaval 2019 'Ge zit 'r aon vaast'. Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar Rijwielhandel Ari van Dijk, de Koppelpaarden, Johan van Boxel of mail naar info@klaitrappers.nl.