Dorpen Altena niet meer te vinden

Afgelopen weken zijn ALLE naamborden van de 21 dorpen van Altena verwijderd, en dat betekent dat de plaatsen niet meer herkenbaar zijn. En dat vind ik een blamage.

Een ieder weet allang dat het 1 gemeente Altena werd 1 januari j.l, en wat schetst mijn verbazing: dat de gemeente Altena nu pas tot de ontdekking is gekomen, dat ze de nieuwe plaatsnaamborden nog moeten bestellen. En dat zou dan betekenen dat het nog drie maanden kan duren voor dat een ieder weet in welk dorp men zich eigenlijk bevind.En dat vind ik belachelijk voor ons als inwoners, maar zeer zeker voor hen die niet hier vandaan komen. Want waar en in welk dorp bevindt men zich?

Ik weet dat de eerste borden weg gehaald zijn door iemand die dat leuk vond, maar dat betekent niet dat dan de gemeente zelf maar gauw de rest verwijderd, zodat ze nu al bang werden dat alles bij de burger terecht zou komen. Jammer dat dit zo nu moet, maar toch hoop ik dat de borden binnen een paar weken geplaatst kunnen worden, maar ik vrees......

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april wordt de 80 kilometer wandeltocht van 1 Altena georganiseerd, en dat zou betekenen dat de wandelaars niet eens weten welk dorp ze inwandelen, terwijl ze alle dorpen moeten passeren. Daarom zijn wij wel op tijd door een goede routebeschrijving aan de wandelaars mee te geven.

Ik hoop en spreek de wens uit dat ONZE gemeente Altena voor 5 april de naamborden geplaatst heeft.

Jan van Rijswijk
Wijk en Aalburg


Blazersklas voor klarinetten

woudrichem • Woudrichems Muziekvereniging Kunst Na Strijd start op vrijdagavond 8 maart een blazersklas voor jong én oud. Iedereen die klarinet wil leren bespelen is welkom, zowel kinderen als volwassenen. In groepsverband worden tien lessen gegeven om te zien of het bespelen van de klarinet iets voor de musicus in spe is. Het instrument krijgen deelnemers van de vereniging in bruikleen. Pas na die tien lessen hoeft de beslissing te worden genomen of er verder wordt gegaan met het bespelen van het instrument en of men lid wil worden van de vereniging. Als er genoeg aanmeldingen zijn, worden er meerdere groepen gevormd.

Veel muzikanten beginnen op jonge leeftijd hun muziekcarrière. Maar ook voor volwassenen is het heel goed mogelijk om nog een instrument te leren bespelen. De voldoening van het klarinet spelen, een instrument met een warme sound en groot bereik, maken het zeker de moeite waard. Meer informatie over de klarinetklas: rickhobo@gmail.com. De lessen starten op vrijdag 8 maart en worden wekelijks gegeven in 't Rondeel in Woudrichem van 19:00 tot 19:30 uur. Bijdrage voor deze tien lessen, inclusief instrument, is 50 euro.