Lammetjesdag

oudendijk • Basisschool Oudendijk houdt woensdag 13 februari van 10:00 tot 12:00 uur de jaarlijkse lammetjesdag. Op deze open dag zijn peuters en oudere kinderen van harte welkom met hun ouders op school. Dit jaar valt er weer in alle klassen iets te beleven en is er een parcours gemaakt voor de bezoekende kinderen en ouders. Ook zijn de lokale BSO's aanwezig voor alle vragen over naschoolse opvang.

De naam zegt het al, op de lammetjesdag kunnen de kinderen in ieder geval échte lammetjes verwachten, maar er is meer. In ieder lokaal laten de kinderen zien waar deze school goed in is. In groep 3/4 springen ze letterlijk de tafelsommen en gebruiken hierbij dus meer dan alleen hun hoofd. In groep 5/6 gaan ze creatief aan de slag met armbandjes en leren ze programmeren. Groep 7/8 toont wat de maatklas voor meer- en hoogbegaafden nu daadwerkelijk inhoudt. Ook kunnen de kinderen er balletjes vilten.

Natuurlijk zijn ook de vertrouwde hoeken bij de kleuters aanwezig om te spelen, denk aan de poppenhoek, de bouwhoek, maar ook de computerhoek. Er wordt voorgelezen, geknutseld en er zijn spelletjes. Om 11:40 uur is er een muzikale afsluiting waar alle kinderen samen het Oudendijkse schoollied zingen.

Belangstellenden zijn overigens iedere andere schooldag ook welkom om te komen kijken, dan graag afspraak maken via 0183-303349? of info@bsoudendijk.nl.

q www.bsoudendijk.nl


De kracht van veerkracht

wijk en aalburg • Elke maand wordt in Wijk en Aalburg een kleinschalige interkerkelijke vrouwenochtend gehouden: mooie, leerzame, maar ook gezellige ochtenden, met volop tijd voor ontmoeting en gesprek. Vrijdag 8 februari zal fysiotherapeut, motivatiespreekster en coach Tessa van Olst het thema 'de kracht van veerkracht' behandelen. Mensen hebben vaak zoveel mooie plannen, zeker na de start van het nieuwe jaar. Maar hoe worden die plannen nou realiteit met de belemmeringen die ook worden ervaren? Vaak vragen andere resultaten om een andere aanpak, maar die andere aanpak vraagt ook om verandergedrag. Tessa zal vertellen hoe veerkracht helpt om belemmeringen in overtuigingen en gedachten aan te pakken. Ze zal concrete en praktische tips geven die direct toegepast kunnen worden.

De bijeenkomst start om 9:30 uur aan de Tulpstraat 5 in Wijk en Aalburg. Meer informatie: Aartje Verschut, 0416-692935.


Bijeenkomst Longpunt

gorinchem • Het Longfonds houdt in samenwerking met Rivas Zorggroep een bijeenkomst van Longpunt op dinsdag 19 februari. Longpunt is dé ontmoetingsplek voor longpatiënten en hun naasten en zorgverleners. Daarnaast spreken deskundigen over thema's die van belang zijn voor longpatiënten. De bijeenkomst vindt vanaf 14:30 uur plaats in de Bannehof aan de Voermanstraat 169 in Gorinchem.

Tijdens de bijeenkomst spreekt gemeentelijk ambtenaar mevrouw Versluis-ten Caat over het thema 'WMO: Ziek zijn, wie betaalt wat?'. Bezoekers wordt verzocht geen geurtjes te gebruiken tijdens de bijeenkomsten.