donderdag 31 januari

De Hoofdzaak
15:00, Wijk en Aalburg, Wijkestein. Bijeenkomst van Ontmoetingscentrum 'de Hoofdzaak' voor mensen met Dementie en Niet- Aangeboren Hersenletsel (NAH) en hun naasten. De Hoofdzaak is een laagdrempelige gelegenheid voor mensen met Dementie en NAH om elkaar te ontmoeten en als men wil activiteiten te ondernemen. Ook naaste familieleden of andere geïnteresseerden zijn welkom. Elke keer is er een deskundige aanwezig om gericht informatie aan te vragen of de eigen situatie te bespreken.

Beverburchtentocht
14:00, Werkendam, Biesbosch MuseumEiland. Iedere dag is er om 14:00 uur een Beverburchtentocht vanaf het Biesbosch MuseumEiland aan de Hilweg 2 in Werkendam. Duur: anderhalf uur, deelname kost 16,50 euro inclusief museumbezoek. Reserveren is gewenst: 0183-504009 of kijk op www.biesboschmuseumeiland.nl.

Zangworkshop
19:30, Werkendam, Biesboschkerk. Sound of Joy is een interkerkelijk gospelkoor uit Werkendam. Het koor staat onder leiding van Marcel van der Poel en is op zoek naar nieuwe leden, voornamelijk in de leeftijd van 18 tot 40 jaar. Daarom houdt het koor een zangworkshop, waar belangstellenden kunnen ervaren hoe het is om bij een koor te zingen. En zo kan meteen een beetje geproefd worden van het Nederlands- en Engelstalige gospelrepertoire.

Bijbel open avond
20:00, Werkendam, Vlechtwerk. J. Brunt zal verder gaan in het evangelie naar de beschrijving Lukas 19: 11-27: 'De gelijkenis van de tien slaven en 10 ponden'. Iedereen heeft talent gekregen, maar wat hebben wij ermee gedaan?

Lezing door boswachter
20:00, Giessen, Fort Giessen. Boswachter Thomas van der Es vertelt bij Altenatuur over de visarend en andere spectaculaire nieuwkomers in de Biesbosch. Van der Es groeide op aan de rand van de Biesbosch en werd op zijn 21e 'de jongste boswachter ooit' in de Biesbosch. Tijdens zijn lezing zal hij uitgebreid vertellen over de nieuwste ontwikkelingen in de Nieuwe Dordtse Biesbosch, de kolonie- en weidevogels in de Noordwaard en aandacht besteden aan het succesvolle broedsucces van zowel de zeearend als de visarend in dit 'Nieuwe stukje Nederland'.

Klassiek concert
20:00, Wijk en Aalburg, Wijkestein. Klassiek concert bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein. Het concert wordt gegeven door Viva La Musica. Viva la Musica is een ensemble dat bestaat uit negen geschoolde zangers. Het repertoire dat zij zingen is licht klassiek, waaronder liederen, musical-songs en opera aria's. De muzikale begeleiding op de vleugel is in handen van Coby de Vries. Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de receptie van Wijkestein of op de avond zelf, voor 5 euro.

vrijdag 1 februari

Rikken
20:00, Wijk en Aalburg, Kantine NOAD'32. Rikken in de kantine van NOAD'32. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

zaterdag 2 februari

Jongenskoor Matthaus passie
10:00, Werkendam, Muziekpraktijk. Meezingen in het jongenskoor voor de Matthaus Passion, een onvergetelijke ervaring. Er wordt drie keer geoefend op zaterdagmorgen in Muziekpraktijk Werkendam, van 10:00 tot 10:40 uur. De eerste keer is 2 februari. Meer informatie of aanmelden: S.wijgerden@tele2.nl of www.muziek-tussen-de-rivieren.weebly.com.

Veteranencafé
14:00, Gorinchem, POGO, Grote Haarsekade 120. Veteranencafé in POGO, Grote Haarsekade 120 in Gorinchem. Alle Veteranen, voormalige en actief dienende militairen en overige belangstellenden zijn met hun partners tot 16:00 uur van harte welkom.

Dankdienst jubileum
19:30, Veen, hervormde kerk. Voor de Christelijk Gemengde Zangvereniging 'De Lofstem' uit Veen is 2019 een jubileumjaar; het koor bestaat dan 40 jaar. De komende maanden staan er een aantal mooie uitvoeringen op het programma om deze mijlpaal te vieren. Dat start met een dankdienst in de Hervormde Kerk te Veen met medewerking van Kinderkoor Kleine David en oud-leden.

Midwinterconcert Martin Mans
20:00, Wijk en Aalburg, De Burg. Alweer voor de zesde keer wordt in de Aalburgse kerk 'De Burg' een concert gehouden onder leiding van Martin Mans. Medewerking zal worden verleend door The Martin Mans Formation, vocalgroup Voice, Wim de Penning (orgel), Mark Brandwijk (vleugel) en Jantine Kalkman (trompet). Kaarten kosten 10 euro en zijn te koop bij: slagerij Vos-Schoon in Wijk en Aalburg en bij kantoor- en boekhandel 't Schrijvertje in Veen. Naast de bekende liederen die de beide koren ten gehore brengen, zal er ook samenzang zijn. De opbrengst van deze avond is bestemd voor de Burg en voor de werkgroep Bulgarije.

zondag 3 februari

The Voice of God
18:00, Giessen, hervormde kerk. Themadienst rondom: 'The Voice of God', met dominee Van Kapel en de band '4Tune' uit Hardinxveld.

Goede voornemens
18:15, Giessen/ Rijswijk, gereformeerde kerk. Jeugddienst met als titel 'Goede voornemens, heb jij ze?' Dominee A.C. van Brussel zal voorgaan in de dienst. Muzikale medewerking wordt verleend door gospelgroep Ichtus uit Vuren.

Zangviering
18:30, Almkerk, gereformeerde kerk. De gereformeerde kerk in Almkerk houdt een zangviering met liederen van Huub Oosterhuis. Voorganger is dominee Bert Ridder. Muzikale medewerking wordt verleend door Corina de Peuter-Arendse (zang) en Celis Dekker (orgel).

dinsdag 5 februari

Dichterspodium
19:15, Werkendam, Bistro Vrouwenhemel. Tijdens de Nationale Poëzieweek (31 januari tot 7 februari) gaat het dichterspodium weer van start na een korte winterstop. Ruben Kemperman uit Helmond en het trio Skylark zijn te gast. Voor het Open Podium zijn nog plaatsen beschikbaar. Voor meer informatie: info@marcelvaandrager.nl of www.nederlandsdichterspodium.nl.

woensdag 6 februari

Schouten bij PCOB
14:00, Rijswijk, De Nijenburcht. Ledenbijeenkomst PCOb Giessen-Rijswijk. De middag wordt verzorgd door H. Schouten, directeur van Schouten Europe. Ook niet leden zijn van harte welkom.

Postzegels ruilen
14:00, Almkerk, het Verlaat. Postzegelvereniging Altena houdt een ruilmiddag. Er zal een postzegelberg zijn en een handelaar biedt diverse koopjes aan. De zaal is open vanaf 14:00 uur. Meer informatie: www.pzvaltena.nl.

Louis en de Aliens
14:00, Wijk en Aalburg, BuBeClu. De vrijwilligers van de Paraplu draaien vanaf 14.00 uur de film 'Louis en de Aliens' op groot beeldscherm voor kids vanaf 6 tot ongeveer 14 jaar. De entree bedraagt 2 euro, Parapluleden betalen 1 euro. De film is om ongeveer 15:45 uur afgelopen.

Ouderenmiddag
14:00, Wijk en Aalburg, Rehoboth. A. Wagemakers uit Sprang komt tijdens de ouderenmiddag met een prachtige diaserie met muzikale omlijsting rondom het thema: 'Bewaar de aarde'. De deuren gaan om 13:30 uur open. Voor meer informatie: mevrouw Bezemer, 0416-691640.

Huiskamerlezing
19:45, Werkendam, Andries Vissershuid. Huiskamerlezing met als thema: 'Leven in het 17de eeuwse Werkendam'. Over (on)deugden, naastenliefde, voor- en tegenspoed. Voor deze lezing moet men zich aanmelden: www.historiewerkendam.nl/huiskamerlezing of 06-20548558.