Fort Giessen zoekt vrijwilligers

giessen • Bevlogen, deskundig, handig en gezellig zijn ze: de vaste vrijwilligers van Fort Giessen. Met hun eigen handen, en samen met Brabants Landschap, hebben ze het fort in de loop der jaren omgetoverd tot een uitnodigend monument waar iedereen de natuur en geschiedenis van dichtbij kan komen beleven.

Fort Giessen is eigendom van Brabants Landschap, maar het 'echte werk' wordt al ruim twintig jaar gedaan door vrijwilligers van de twee verenigingen die hier hun thuisbasis hebben: archeologische vereniging Archeo-Altena en natuurbeschermingsvereniging Altenatuur. Toen deze clubs hier onderdak vonden, was het fort alles behalve een comfortabele plek. De aanpakkers van Altenatuur en Archeo-Altena vonden dat echter geen probleem. In overleg met Brabants Landschap hebben zij het fort stap voor stap opgeknapt en ingericht.

Doordat de vaste vrijwilligersploeg klein is, kan het fort maar vijf keer per jaar op zaterdagmiddag worden opengesteld voor het publiek. Terwijl er zoveel interessants te beleven is. Daarom is Fort Giessen nu op zoek naar vrijwilligers. Mensen die het gezellig vinden om als gastheer of gastvrouw bezoekers te ontvangen, die koffie, thee of limonade willen schenken en de gasten wegwijs willen maken in en rond het fort. Daarnaast zijn de mensen van Fort Giessen altijd blij met extra klussers voor het onderhoud van het fort en met natuur- of cultuurliefhebbers die rondleidingen willen geven of lessen willen verzorgen voor schoolklassen.

Op maandag 11 februari is er een vrijblijvende informatieavond op Fort Giessen, Giessensesteeg 2 in Giessen. De avond begint om 20:00 uur. Graag van tevoren aanmelden bij John Kollen van Archeo-Altena via j.kollen@casema.nl of op 06-54284567.