• Komende zomer: Bourgondisch genieten in Heusden.
• Komende zomer: Bourgondisch genieten in Heusden.

Brabantse historie op zijn best

heusden • Lekker eten, zwaardvechters, bierbrouwers en verhalenvertellers. Tijdens Bourgondisch Heusden op 22 en 23 juni gaan historie en gastronomie hand in hand.

Tegen het decor van de Middeleeuwse kasteelruïne en vestingwerken van het vestingstadje Heusden kunnen liefhebbers van Brabantse culinaire specialiteiten én historisch spektakel hun hart ophalen. Het Heusdens Midzomerevenement geniet een uitstekende reputatie. Jong en oud komen al jaren af op dit gezellige Middeleeuwse festival in hartje Heusden. De verschillende marktkraampjes, oude ambachten, historische aankleding, demonstraties en live shows trekken iedere editie duizenden bezoekers. Het Midzomerevenement van 2019 belooft nog aantrekkelijker te worden dan voorheen. Het thema is 'Bourgondisch genieten'. Tijdens Bourgondisch Heusden vallen geschiedenis en genieten volledig samen.

Het kasteelterrein in de vesting Heusden en de omliggende vestingwallen worden omgebouwd tot een (laat middeleeuws) cultureel en culinair festijn. Marktkramen presenteren de lekkerste producten uit heel Bourgondië. Bezoekers maken kennis met smaken van toen én met de nieuwste culinaire trends. Aan lange tafels eet en drinkt iedereen samen, terwijl boven houtvuur wordt gekookt. Er zijn kookworkshops en presentaties van historische ambachten. Voor kinderen zijn er speurtochten en educatieve opdrachten en voor de volwassenen workshops en proeverijen. Voorts wordt er een lezing gegeven over de Bourgondische cultuur en over de culinaire gewoontes door culinair journalist Onno Kleijn. De toegang tot het festival is gratis.