Dronken Pool raakt verkeersbord

veen • Een dronken 47-jarige Poolse man is zondagavond rond 21:40 uur met zijn auto op de kruising van het Bagijnhof en de Groeneweg in Veen in een bocht rechtdoor gereden over een bochtsteen, een zogenaamde varkensrug. Daarna heeft hij een verkeersbord geraakt, waardoor de paal brak. Volgens de melder had de bestuurder na de aanrijding een fles bier aan zijn mond gezet. De agenten die op de melding af waren gekomen zagen ter plaatse de auto met schade staan. Er stonden drie mannen bij die bezig waren met de aandrijfas van het rechterwiel. Ze vertelden dat ze na de aanrijding vanwege de schrik een biertje hadden gedronken. De bestuurder, tevens eigenaar van het voertuig, is voor de ademanalyse mee naar het politiebureau gegaan. Hij blies 605 ugl. Zijn Poolse rijbewijs is ingevorderd. Hij krijgt een proces-verbaal voor rijden onder invloed.


BoekbankHank haalt 1100 euro op

hank • Ondanks het gure winterse weer wist men afgelopen weekend de parochiezaal aan de Kerkstraat in Hank goed te vinden om een bezoek te brengen aan de BoekbankHank. Stichting De Toren kan een bedrag tegemoet zien van 1100 euro. BoekbankHank zamelt nu boeken in voor de grote boekenmarkt in de zomer van 2019.


Verwenmoment bij Sifra Skin Care

genderen • Stichting Look Good Feel Better houdt samen met ruim 400 schoonheidsspecialisten in februari de landelijke actie 'Geef een glimlach cadeau'. Vanaf Wereldkankerdag, 4 februari, geven schoonheidsspecialisten gratis verwenmomenten aan vrouwen met kanker. Willie Eveleens van Sifra Skin Care uit Genderen doet graag mee met de actie van Look Good Feel Better. "Vrouwen met kanker verliezen vaak hun zelfvertrouwen door de uiterlijke veranderingen als gevolg van de behandelingen. Het mooie van dit verwenmoment is dat je tijdens de behandeling het zelfvertrouwen ziet groeien." In februari geeft Sifra Skin Care vijf vrouwen met kanker een verwenmoment. Aanmelden via:

q www.geefeenglimlachcadeau.nl