Kletsen in Klaiendam

dussen • Carnaval komt snel dichterbij, maar de komende weken is de blik in Klaiendam op 'Kletsen maar' gericht. Zondag 10 februari is er de jeugdkletsmiddag in de Koppelpaarden in Dussen. De voorlopige deelnemers zijn, Jelte, Sam, Floor en Nyne.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 februari worden de Kletsmaaiers avonden gehouden in de Koppelpaarden, vol met Klaiendamse leut. De avonden worden geopend met de opwarmact van de hoofdrolspelers het Takkewijf met haar secondant Jan van der Westen. Na jaren als jeugdkletser in de ton te hebben gestaan maakt nu Djezz van Biesen de overstap naar de 'grote ton'. Dat deed zijn oudere zus C.J. van Biesen al enkele jaren geleden. Margret van de Stelt is terug van een jaartje weggeweest en ook Adriaan van de Water is weer van de partij. Er wordt gestreden om de Andre Schelle Wissel trofee en die moet natuurlijk verdedigd worden door de huidige bezitters Angela van der Ven en Sylvia Heijmans.

Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij rijwielhandel Ari van Dijk en de Koppelpaarden, of stuur een berichtje naar info@klaitrappers.nl.


Huiskamerlezing

werkendam • Al decennia lang verdiept Valentine Wikaart zich in de geschiedenis van Werkendam. Ze doorzocht eeuwenoude archieven en stuitte daarbij steeds op bijzondere verhalen uit het leven van alle dag. Hoe leefden zeventiende eeuwse Werkendammers, wat waren het voor mensen? Wat waren hun (on)deugden? Valentine neemt luisteraars tijdens een huiskamerlezing op woensdag 6 februari mee naar vier eeuwen geleden en vertelt over mensen wiens levensverhaal, om welke reden dan ook, in de archieven is achtergebleven. De lezing draagt de titel 'Leven in het 17de eeuwse Werkendam. Over (on)deugden, naastenliefde, voor- en tegenspoed'en wordt vanaf 19:45 uur gehouden in het Andries Vissershuis in Werkendam. Geïnteresseerden in deze lezing moeten zich aanmelden. Dat kan via onderstaande website of door te bellen naar: 06-20548558.

q www.historiewerkendam.nl/huiskamerlezing


Knuste Stars

hank • Het is weer bijna tijd voor Knuste Stars, dit keer rond het thema 'Beach Party'. De middag wordt gehouden op zondag 17 februari vanaf 14:00 uur in de Phoenix in Hank. Talenten kunnen zich tot 31 januari aanmelden. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina van Knuste Stars.


Valentijnsconcert

almkerk • Fanfare Nooit Gedacht houdt vrijdag 15 februari vanaf 20:00 uur een Valentijnsconcert in golfpark Almkreek in Almkerk. Tijdens dit concert treden op: jeugdorkest in combinatie met de fanfare, fanfare Nooit Gedacht, zanggroep Tea-Time en het saxofoonkwartet van Nooit Gedacht. Bezoekers aan dit concert kunnen hun geliefde, vriend, vriendin of iemand die een speciale betekenis heeft verassen door het opdragen van een muziekwerk aan deze persoon. Nooit Gedacht speelt zeven muziekwerken waarin de Liefde een rol speelt: Concerto d'Amore; All you need is love; Beauty and the Beast; Clouds; Greensleeves; Perhaps Love en Mood Romantic. Tot 7 februari kan één van deze werken opgedragen worden via nooitgedachtvalentijn@outlook.com. Kaarten kosten 5 euro.