• Het koor werkt aan de laatste nootjes voor het concert.
• Het koor werkt aan de laatste nootjes voor het concert.

Anglicaanse kerkmuziek door Cantica

gorinchem • Vocaal Ensemble Cantica geeft zaterdag 9 februari een concert ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan.

Het programma bestaat uit een selectie van werken die in de dagelijkse praktijk van de Anglicaanse kerk klinken. Een jubileumconcert waarin dankbaarheid en feestelijkheid centraal staan.

'O be joyful in the Lord' (psalm 100: Juich de Heer toe) op muziek gezet door Stanford en Britten vormen het begin en het eind van het programma. Als een krans omringen zij het hart van het programma waarin muziek klinkt die het koor ook gezongen heeft in Evensongs in Salisbury. In deze 'mini-Evensong' worden onder andere werken gezongen van Herbert Howells (Magnificat & Nunc Dimittis) en John Ireland (Greater love hath no man).

Het koor onder leiding van Henk van Andel zal a capella van zich laten horen met werken van da Victoria en Byrd. Muziek die in grote kathedrale ruimtes zoals de Grote Kerk in Gorinchem het beste tot zijn recht komt. Naast deze oude muziek zullen er ook composities van John Rutter gezongen geworden. Engelse hymns worden in Nederland steeds meer gezongen en mogen bij dit concert niet ontbreken. Vocaal Ensemble Cantica zingt er deze avond drie. Een vierde hymn, Rhosymedre, wordt vertolkt door organist Arie de Bruijn. Als tweede intermezzo speelt hij 'Chorale and fugue' van Willan.

Het concert in de Grote kerk in Gorinchem begint om 20:00 uur. Kaarten kosten 15 euro, jeugd tot 18 jaar en vriendenkring betalen 7,50 euro. Kaarten reserveren, dan 12,50 euro, kan tot 8 februari via www.cantica.org.