donderdag 24 januari

Beverburchtentocht
14:00, Werkendam, Biesbosch MuseumEiland. Iedere dag is er om 14:00 uur een Beverburchtentocht vanaf het Biesbosch MuseumEiland aan de Hilweg 2 in Werkendam. Duur: anderhalf uur, deelname kost 16,50 euro inclusief museumbezoek. Reserveren is gewenst: 0183-504009 of kijk op www.biesboschmuseumeiland.nl.

Alzheimer Café
20:00, Vlijmen, Ontmoetingscentrum De Hop. Thema: 'Het Levenseinde'. Meer informatie op facebook: ahcheusden of alzheimercafeheusden@gmail.com

Delta Piano Trio
20:00, Dussen, Kasteel Dussen. Violist Gerard Spronk, pianiste Vera Kooper en celliste Irene Enzlin spelen Beethoven, Auerbach en Schönberg. Entree: 15 euro. Reserveren: 06-22150247 of:
www.kasteel-dussen.nl

vrijdag 25 januari

Rookworstenactie
Dag, Almkerk. Vrijwilligers van de gereformeerde kerk in Almkerk gaan langs de deur komen om heerlijke rookworsten van keurslager Theo Barten uit Almkerk te verkopen. De prijzen zijn: één voor 3,50 euro, twee voor 6,50 euro en drie voor 9 euro.

Lampionoptocht
18:15, Babyloniënbroek, Kruising Meeuwen/ Almkerk. Lampionoptocht in Babyloniënbroek. Verzamelen om 18:15 uur aan het begin van het dorp, kruising naar Meeuwen/ Almkerk). Onder muzikale begeleiding loopt de stoet richting het IJsclub gebouw aan de andere kant van het dorp. Het zou gezellig zijn als iedereen een kaarsje/ lampje langs de kant van de weg zet, zodat de route mooi verlicht wordt.

Rikken
20:00, Eethen, kantine GDC. Potje rikken in de kantine van GDC. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

Live accordeonmuziek
20:00, Drongelen, De Oude School. Optreden van accodeonduo Richard van Niftrik en Coriene Schuurmans. Toegang gratis.

Concert Oude Kerkje
20:15, Sleeuwijk, Oude Kerkje. Het eerste concert in Het Oude Kerkje in 2019 wordt verzorgd door een interessant tweetal. Mirjam Hardenbol (dwarsfluit) en Teresa Trigali (gitaar) vormen samen 'Duo Vera'. Deze avond spelen ze de uiterst klassieke werken van Giuliani, op-en-top gitaarcomponist. Daar tegenover zetten ze ook werk van Ibert, die juist veel betekende voor het groeiend fluitrepertoire van de 20e eeuw. Daarnaast mengen hun instrumenten zich in de vrolijke en meeslepende tango's van de beroemde Piazzolla en brengen ze een schitterende sonate van de filmmuziekcomponist Castelnuovo Tedesco ten gehore. Entree: 15 euro, reserveren via www.sleeuwijkskerkje.nl.

Pubquiz
20:30, Almkerk, kantine VV Almkerk. Pubquizin de voetbalkantine bij VV Almkerk. In teams van maximaal vier personen zal gestreden worden voor een plekje in de grote finale. Die finale vindt plaats op 9 februari. Inschrijven kan via www.vvalmkerk.nl/pubquiz. De inschrijfkosten bedragen 10 euro per team.

Jack Munro & The Amazing Laserbeams
21:00, Nieuwendijk, Xinix. Gooi een eetlepeltje blue-grass, wat country en een paar snufjes folk, blues en Americana bij elkaar en je hebt de geweldige crossover-stijl van Jick Munro & The Amazing Laserbeams te pakken. Deze 7-mans band uit Limburg heeft inmiddels een hele goeie live-reputatie opgebouwd met hun vocale harmonieën. Meer info: www.xinix.nl en www.jickmunro.com.

zaterdag 26 januari

Poon
8:30, Woudrichem, Visafslag. Vrijwilligers bakken poon in de visafslag in Woudrichem. Dit ten behoeve van het onderhoudsfonds van de visafslag. Bestellen kan via: J.Combée, 0183-301195.

Knotten
9:00, Hank, Natuurgebied de IJsbaan. Knotten op Natuurgebied de IJsbaan in Hank, voor het middaguur zijn de werkzaamheden klaar. Voor koffie en een hapje wordt gezorgd. Meer informatie: info@vmbnatuurlijk.nl.

Winterboekenmarkt Hank
10:30, Hank, Parochiezaal aan de Kerkstraat 15A. In het weekend van 26 en 27 januari houdt de BoekbankHank weer een boekenmarkt. Plaats van verkoop is in de parochiezaal aan de Kerkstraat 15A in Hank. Boekenliefhebbers kunnen hier terecht voor mooie, spannende, romantische, historische, wetenschappelijke, mysterieuze en allerlei kookboeken. Ook is er dit jaar een aardige collectie van CD's, DVD's en nog wat videobanden.

Mantra-belevingsdag
10:30-15:30, Giessen, locatie nog niet bekend. Samen naar video's kijken en luisteren of eventueel meezingen, afgewisseld met een wandeling en vegetarische lunch. Aanmelden vóór 25 januari bij Cornelis Vriens: 0183-440086 of corvri@online.nl

Samen eten in Andel
17:30, Andel, De Schutskooi. Maandelijkse maaltijd van de gezamenlijke kerken in Andel. Voor alle mensen die regelmatig alleen eten (18+). Deelname kost 8 euro. Aanmelden kan tot dinsdag 21 januari bij Ineke van Tilburg: 0183-442224 of inekejohan@live.nl

Muzikale bruiloft
19:30, Heusden, Grote- of St. Catharijnekerk. Duo Virtuoso, Mark Brandwijk en Reinier Korver, houden voor het achtste jaar op rij een nieuwjaarsconcert in vestingstad Heusden. Kaarten voor het concert kunnen worden besteld via: www.duovirtuoso.nl.

zondag 27 januari

50 jaar Jeugdsamenkomst
18:30, Almkerk, gereformeerde kerk. Dit jaar bestaan de jeugdsamenkomsten in Almkerk 50 jaar! Dit wordt gevierd in de jeugddienst van 27 januari. In deze dienst komt Henk van Dam spreken over het thema: Gisteren, vandaag, morgen. Zandtovenaar Immanuel Boie zal de luisterliedjes van de huisband illustreren. De samenzang zal onder leiding van Celis Dekker en de huisband zijn.

woensdag 30 januari

Voorlezen
14:30, Woudrichem, De Werf. Tijdens de nationale voorleesdagen draait de voorstelling 'Een huis voor Harry'. Vind je het leuk om de voorstelling bij te wonen? Laat het even weten.

Engelen
19:30, Werkendam, Vlechtwerk. Zes studieavonden over goede, heilige engelen van God. De eerste avond is op woensdag 30 januari met interessante feiten over engelen en wat zijn de specifieke taken van Gods engelen? Hans Agteres zal deze studie(s) verzorgen. Met veel liefde en passie voor het evangelie van Jezus Christus zet hij zich al vele jaren in op allerlei vlakken binnen het geestelijk leven. Zie voor meer informatie: www.degraankorrel.net.

Klimaat en tuin
19:30, Andel, Prinsentuin College. Het burgerplatform Grip op Water Altena houdt een bijeenkomst. Tijdens deze avond wordt door Emiel Versluis van Vis à Vis voorlichting gegeven over klimaatvriendelijke tuinen, hij geeft zowel tips voor de aanleg als ontwerp en onderhoud van groene tuinen. Ook worden die avond de resultaten van de digitale tuinen enquête van de gemeente Altena, en de winnaars, bekend gemaakt. Het programma start om 19:45 uur. Aanmelden: www.altena.gripopwater.nu.

Voorleesfeest
19:30, Woudrichem, De Werf. Voorleesfeest tevens regionale ronde Nationale Voorleeswedstrijd o.l.v. kinderboekenschrijfster Lizzy van Pelt. Acht kampioenen van basisscholen doen mee: Prins Willem Alexanderschool Eethen, De Hoeksteen Wijk en Aalburg, De Wilgenhoek Hank, De Verrekijker Waardhuizen, basisschool Oudendijk, Eben Haëzer Woudrichem, De Parel Rijswijk en De Zaaier Andel. Jury: Marian van der Wal, Janice Bakker en Nolda Egberts.