De Regenboog hoort bij De Stroming

nieuwendijk/ waardhuizen • De Regenboog Nieuwendijk en De Stroming hebben halverwege 2018 een intentieverklaring getekend om in nauwe samenwerking met elkaar te komen tot een voorstel aan beide organisaties voor een bestuurlijke fusie.

Onder De Stroming vallen al Het Baken in Werkendam, 't Kompas in Werkendam, De VerreKijker in Waardhuizen, De Sprankel in Dussen, Eben Haëzer in Woudrichem, De Zaaier in Andel, De Parel in Rijswijk, De Ark in Meeuwen, Het Fundament in Genderen en d'Uylenborch in Almkerk. Om de mogelijkheid tot bestuurlijke fusie met ingang van 1 januari 2019 te onderzoeken hebben beide besturen een stuurgroep met enkele werkgroepen ingericht.

Een belangrijke overweging om dit onderzoek te starten was onder andere behoud en versterking van goed onderwijs op basis van de Protestants-Christelijke identiteit in alle kernen in het Land van Heusden en Altena. Na het voorgenomen besluit door de bestuurders, een onderzoekstraject waarbij de medezeggenschapsorganen betrokken waren en hun instemming hebben verleend, hebben ook de raden van toezicht en de ledenvergaderingen van de beide verenigingen ingestemd. Tijdens de kerstvakantie kwam bericht van de overheid dat ook zij de bestuurlijke fusie goedkeuren. De Regenboog in Nieuwendijk is vanaf 1 januari 2019 dan ook onderdeel van De Stroming geworden.