Yves de Boer aan de slag in Biesbosch

werkendam • Na dertien jaar voorzitter te zijn geweest van het Biesbosch Museum heeft de heer Douwe Altena zijn functie neergelegd. Conform het rooster van aftreden was hij per 2019 aftredend en niet herkiesbaar. De heer Altena is altijd een zeer betrokken bestuurslid geweest die zijn voorzittersrol met veel bezieling heeft vervuld. Onder zijn voorzitterschap is onder andere de ontwikkeling van het nieuwe Biesbosch MuseumEiland tot stand gekomen: een niet te miskennen miljoenenproject. Als dank voor zijn betrokkenheid en inzet is de heer Altena benoemd tot erevoorzitter.

Een geschikte opvolger van Douwe Altena is gevonden in de persoon van Yves de Boer, tot 1 januari 2019 waarnemend burgemeester van de gemeente Werkendam. Op 21 januari 2019 heeft de officiële overdracht plaatsgevonden.


Verwenmoment van Salon Challenge

genderen • 'Goede verzorging van jezelf maakt dat je je beter voelt.' Dat geldt zeker als je ziek bent. Daarom houdt stichting Look Good Feel Better samen met ruim 400 schoonheidsspecialisten in februari opnieuw de landelijke actie 'Geef een glimlach cadeau'. Vanaf Wereldkankerdag, 4 februari, geven schoonheidsspecialisten door het hele land gratis verwenmomenten aan vrouwen met kanker.

Jolanda van Veen van Salon Challenge doet graag mee met de actie van Look Good Feel Better: "Vrouwen met kanker verliezen vaak hun zelfvertrouwen door de uiterlijke veranderingen als gevolg van de behandelingen. Het mooie van dit verwenmoment is dat je tijdens de behandeling het zelfvertrouwen ziet groeien. Soms zijn een paar tips al genoeg om ze weer te laten stralen. Dat is precies waarom ik graag meedoe met 'Geef een glimlach cadeau'." In de maand februari geeft Salon Challenge vijf vrouwen met kanker een gratis verwenmoment. Aanmelden voor deze actie kan eenvoudig via de actiewebsite www.geefeenglimlachcadeau.nl.


Waterschap zet gemalen stil

regio • Waterschap Rivierenland heeft gezien de vorstperiode vrijdag de gemalen stilgezet, om de vorming van het ijs niet te verstoren. "Daardoor kan de ijsvloer ongestoord groeien. De verwachting is dat de eerste schaatsbanen op ondergelopen land eind van de week open kunnen gaan", meldt het waterschap. De eersten die voordeel hebben bij het ijs, zijn de muskusrattenvangers van het waterschap. "Als er geen sneeuw valt, is het eerste dunne ijs 'speurijs'; de luchtbellen die muskusratten onder water uitademen, worden gevangen in het ijs. Rondom hun bouwen (holen) ontstaan 'bellenbanen'. Daarmee verraden ze zichzelf." Muskusratten worden gevangen, omdat hun holen een risico vormen voor dijken, kades en oevers.