Sauwelen en carnaval in Hank

hank • In café Phoenix in Hank wordt op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari de sauwelavonden gehouden. Het worden dit jaar iets andere avonden dan voorgaande jaren. Vijf creaties zullen de ton betreden, waarna aansluitend een feestavond zal plaatsvinden. Jeffrey Aerts maakt zijn opwachting als Hannes de Simpele. Ruud de Vetter komt in de ton als Koos de Taxichauffeur. Jurgen Bouwens en Ellen Akkerman treden op als Hooligans en Ton Damen als TUH Bont. Als laatste zal Alex Wintermans de ton betreden in de creatie Alex Wintermans aan de leugendetector. Op vrijdagavond wordt de aansluitende feestavond verzorgd door Disco 'Joost & Rens' en Blaaskapel 'Asjemenou'. Op zaterdagavond verzorgen zij ook de feestavond, maar als klap op de vuurpijl volgt er dan nog een optreden van Randy Watzeels. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn verkrijgbaar bij café de Phoenix, Adviesbureau Verhoeven en voetbalvereniging Be Ready.

Carnaval

In maart is het weer volop feest met carnaval in 't Uivernest in Hank. Dit jaar is er een unieke samenwerking met de Phoenix. Zaterdag 2 maart, na de optocht trappen dj's Joost en Rens de festiviteiten af. In de avond zijn er de artiesten van Kaal Kabaal, bekend van de hit Linda en de Dorini's, onder andere bekend van Solonaise. Ook is er de uitslag van de optocht. Zondagmiddag 3 maart zal er Snotpinnekesbal voor de kinderen zijn en in de avond Open Knuste Tejater in het café. Maandagmiddag 4 maart is de Boerenbruiloft in de grote zaal met aanvullend een meezingfestijn met de fanfare. In de kleine zaal vindt het Snotpinnekesbal plaats. Dinsdagmiddag en -avond 5 maart: Carnavalsfeest en ontmanteling met Dj's Joost en Rens. Er is dit jaar de mogelijkheid om op zaterdag, maandag en dinsdag vanaf 18:00 uur te eten van het buffet verzorgd door CaterInge. Inschrijven hiervoor kan tot maandag 18 februari bij 't Uivernest, de winkel van de Phoenix of bij Inge: 06-30306859.


Theo Maassen in Peeriscoop

gorinchem • In Theater Peeriscoop in Gorinchem staat vrijdag 8 februari vanaf 20:30 uur Theo Maassen op de planken met zijn voorstelling 'Situatie gewijzigd'. Kaarten voor deze voorstelling zijn alleen online te bestellen op www.peeriscoop.nl.


Knuste Stars gaat naar het strand

hank • De jaarlijkse Knuste Stars talentenjacht staat weer voor de deur en wordt gehouden op zondag 17 februari vanaf 14:00 uur in de Phoenix in Hank. Knuste Stars gaat dit keer naar het strand met een echte Star Beach Party. Talenten zijn van harte welkom om op te komen treden, dat mag passen binnen het thema, maar dat hoeft niet. Inschrijven kan door te mailen naar knustestars@outlook.com. Zanger Irvine zal ook komen optreden.


Collecte voor de Hersenstichting

almkerk • In de week van 28 januari tot en met 2 februari gaan collectanten in onder andere Almkerk op pad om geld in te zamelen voor de Hersenstichting. Onder hersenaandoeningen vallen onder meer beroerte, dementie, autisme, hersentumor, de ziekte van Parkinson en ADHD. Er komen per jaar 160.000 mensen met een hersenziekte bij. Bijna een half miljoen mensen kampt met blijvende ernstige gevolgen.