Andelnaar dreigt met mes

andel • Een 32-jarige man uit Andel is in de nacht van zaterdag op zondag rond 01:15 uur aangehouden. Hij wordt ervan verdacht een 18-jarige dorpsgenoot te hebben gesneden met een mes. Aanleiding zou volgens de politie zijn dat het slachtoffer belletje had getrokken bij de verdachte, die ook geschoten zou hebben met een luchtdrukwapen.

Agenten hebben de verdachte in zijn woning opgepakt, waarbij een mes en een luchtdrukwapen in beslag zijn genomen. Het slachtoffer moest zich met een kleine snijwond laten behandelen door zijn huisarts.


Automobiliste te water in Giessen

giessen • De hulpdiensten rukten vrijdag omstreeks 15:30 uur uit voor een auto te water langs de provinciale weg in Giessen. Een hoogwerker en twee brandweervoertuigen kwamen eraan te pas, ook de ambulance ging op pad.

Ter plekke bleek een bestuurder met haar auto in de sloot te zijn beland. Na controle in de ambulance hoefde ze niet mee naar het ziekenhuis.


Vrachtwagen rijdt zich klem

andel • Een vrachtwagen heeft zich dinsdagmorgen vroeg klem gereden op de kruising van de Hoge Maasdijk en de Kammetweg in Andel.

De trailer was naast de weg terecht gekomen en vast komen te zitten. Dit gebeurde rond 5:30 uur. De Maasdijk was afgesloten voor verkeer, totdat de vrachtwagen was geborgen.


Gemeente sluit drugspand

wijk en aalburg • De gemeente Altena heeft een drugspand aan de Nijverheidstraat in Wijk en Aalburg gesloten.
De directe aanleiding daarvoor is een eerdere vondst van harddrugs.

Het pand werd enkele jaren geleden ook al eens voor een tijdje gesloten na het aantreffen van een hennepkwekerij.