Nieuw stuk van Toneelgroep Juliana

uitwijk • Toneelgroep Juliana brengt dit jaar 'Familie Bruinsma in de bocht, Groeten van de Veluwe' op de planken, een stuk geschreven door Carl Slotboom. Het verhaal gaat over de familie Bruinsma, een echte door de wol geverfde campingfamilie met een toch wel heel speciale omgangsvorm richting elkaar en naar andere mensen. Op de camping ontmoeten ze de keurige nette familie Zwaanswijk. De voorstellingen vinden plaats in De Hoogt in Uitwijk op 22 en 23 februari en op 1 en 2 maart, aanvang 19:30 uur (zaal open om 18:45 uur). Kaarten voor deze voorstellingen zijn vanaf 28 januari op maandag, dinsdag en woensdag tussen 15:00 en 20:00 uur telefonisch te bestellen bij Elly Lievaart: 0183-442153. De kaarten dienen afgehaald te worden vanaf 12 februari in De Hoogt, op dinsdag- woensdag- en donderdagavond tussen 19.00 en 20.00 uur.


'Dichtbij U'

wijk en aalburg • De interkerkelijke organisatie van vrouwen uit het Land van Heusden en Altena organiseert op woensdagochtend 23 januari weer een ontmoetingsbijeenkomst voor vrouwen. Kunstenares Linette Trapman is dan te gast. Zij spreekt over het thema 'Dichtbij U', waarover zij een boek heeft geschreven. Linette zal spreken over toevlucht zoeken bij God. Uit eigen ervaring weet ze hoe druk je kunt zijn en hoe je in beslag genomen kunt worden door het leven. Zij wil zij laten zien dat het een keuze is. Dat je er voor kunt kiezen om rust te nemen en dicht bij God te zijn in plaats van door te hollen. 'Dicht bij U' gaat over de nabijheid en trouw van God. De teksten en schilderijen van Linette helpen en bemoedigen bij het zoeken en verdiepen van rust en vrede. Het raakt thema's aan als vergeving, drukte, de pijn van het leven, loslaten, bezig zijn voor een ander.

De ochtend wordt gehouden in de gereformeerde kerk in Almkerk, Voorstraat 16. Vanaf 9:00 uur staan koffie en thee klaar en om 9:15 uur begint het programma. Toegang is gratis, er wordt een collecte gehouden voor de onkosten. Er zijn diverse stands aanwezig. De ochtend is rond 11:30 uur afgelopen. Kinderoppas is aanwezig.