Dierendocenten gezocht

regio • Dierenclub Nederland zoekt dierendocenten in Altena, die zich geroepen voelen om het welzijn van dieren een sterke boost te geven door kinderen al op jonge leeftijd te leren genieten van dieren.

In vier lesdagen kunnen mensen het komend voorjaar gecertificeerd Dierenclub Nederland-docent worden. "Met de opgedane kennis kun je in je eigen woonplaats dierenlessen geven in de natuur of op je erf, geef je gastlessen op uitnodiging van scholen, kinderboederijen of andere (natuur)clubs of begin je daarmee zelf een dierenclub", vertelt Annemarie van Hoofte van Dierenclub Nederland. De eerstvolgende cursus start op vrijdag 15 februari en de daarop volgende drie vrijdagen. In de cursus is volop aandacht voor dierenwelzijn, dierenethiek, natuurlijk diergedrag en de theorie hoe dieren leren. De lesstof wordt meerdere malen getoetst en het huiswerk neemt zo'n zes tot tien uur in beslag.

Dierenclub Nederland wil kinderen in verbinding brengen met dieren, zoals die van nature zijn. Daarom zet de landelijke club zich in voor dierenles op scholen, (kinder)boerderijen, (natuur)clubs, dierentuinen en maneges.

Ze ontwikkelen kant en klare dierenlessen en leiden dierdocenten op. Aanmelden kan via onderstaande website. Geïnteresseerden kunnen ook contact opnemen met Annemarie van Hooft, via 06-26314755 of annemarie@dierenclubnederland.nl.


q www.dierenclubnederland.nl