Geschiedenissen van Dussen

dussen • Het tweede deel van 'Kleine geschiedenissen van Dussen', geschreven door Ton Lensvelt, is vanaf 11 januari 2019 te koop bij de SPAR in Dussen. Na het succes van het eerste deel is nu een vervolgdeel verschenen. Dit vervolgdeel bevat wederom een aantal verhalen over het dorp maar kan ook prima onafhankelijk van deel I worden gelezen. In de verhalen over de touwslager, een jubilerende burgemeester en over de hoofdonderwijzer van de christelijke school - om er maar een paar te noemen - staan de inwoners van Dussen in de loop der tijden weer centraal. Van enkele historische panden wordt de geschiedenis verteld. De bundel bevat zelfs een openingsgedicht en natuurlijk weer een fraaie nostalgische fotoreportage van het oude Dussen.


Ledenvergadering Oranjevereniging

almkerk • Oranjevereniging Almkerk houdt op woensdag 23 januari haar jaarlijkse ledenvergadering. Die begint om 20:00 uur en vindt plaats in het Verlaat in Almkerk. De vaste punten komen aan de orde. Tevens zal er aandacht zijn voor het Tentjesfeest 2020.


Boekenmarkt bij Maaswaarden

wijk en aalburg • Op woensdag 23 januari wordt er een traditioneel getrouw de wintereditie van de tweedehandsboekenmarkt georganiseerd door Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein. Deze boekenmarkt vindt plaats in het atrium van het Zorgplein. Bijna alle boeken zijn dan vijf voor 1 euro. Daarnaast is er is een kraam met bijzondere boeken, die zijn voorzien van een prijsje aan de binnenzijde van elk boek. Verder zijn er boerenworsten, zult en erwtensoep te koop. De boekenmarkt vindt plaats tussen 14:00 uur en 17:00 uur.


De Hoofdzaak in Wijkestein

wijk en aalburg • Donderdag 31 januari is er weer een bijeenkomst van ontmoetingscentrum De Hoofdzaak, voor mensen met dementie en niet- aangeboren hersenletsel (NAH) en hun naasten. De Hoofdzaak is een laagdrempelige gelegenheid voor mensen met dementie en NAH om elkaar te ontmoeten en als men wil activiteiten te ondernemen. Ook naaste familieleden of andere geïnteresseerden zijn welkom. Voor mantelzorgers kan het fijn zijn met lotgenoten te praten, men maakt tenslotte hetzelfde proces door. Ook is er elke keer een deskundige aanwezig om gericht informatie aan te vragen of de eigen situatie te bespreken. Zonder aanmelding kan men binnenlopen en het is gratis. De Hoofdzaak wordt georganiseerd door Zorgplein Maaswaarden, Thebe en Buurtzorg en ondersteund door de gemeente Altena en de huisartsen in Aalburg en is iedere laatste donderdag van de maand geopend van 15:00 tot 17:00 uur bij Zorgplein Maaswaarden, locatie Wijkestein, aan de Azaleastraat 26 in Wijk en Aalburg. Tot slot is er ook altijd de mogelijkheid om tegen betaling gebruik te maken van een heerlijke maaltijd in het restaurant.


Rijbewijskeuring in Heusden

heusden • Mensen kunnen zich via Regelzorg Rijbewijskeuringen op 22 januari, 26 februari en 19 maart in De Schakel in Heusden laten keuren voor de verlenging van hun rijbewijs.