'Oude komborden verkopen'

altena • CDA Altena wil graag van het college van B & W - ook al zit dat er nog niet - weten wat het gaat doen met oude plaatsnaamborden. Binnenkort worden alle komborden in de 21 dorpen in de nieuwe gemeente Altena vervangen. Het oude plaatsnaambord, met daarop de naam van de oude gemeente, wordt vervangen voor een nieuw plaatsnaambord met Altena.

Volgens het CDA zijn er veel inwoners die graag zo'n oud plaatsnaambord uit Aalburg, Werkendam en Woudrichem zouden willen hebben. In andere gemeenten, zoals Molenlanden en West Betuwe, worden de oude komborden verloot en tegen een gering bedrag verkocht. De opbrengst gaat vervolgens naar een goed doel. "Gelet op de vragen die wij vanuit de bevolking hebben gekregen denken wij dat er zeker ook een aantal inwoners in onze gemeente zijn die in het bezit willen komen van een oud plaatsnaambord. Verder zijn wij van mening dat het erg mooi zou zijn om de opbrengst te besteden aan een goed doel in onze gemeente Altena", aldus CDA Altena.


Raad behandelt bestuursakkoord

almkerk • In een extra raadsvergadering op dinsdag 22 januari wordt het bestuursakkoord besproken en kan de raad zich kan uitspreken over de benoeming van de wethouders. Dat schrijft formateur Brigite van Haaften in haar vrijwel wekelijkse 'tussenbericht'.

De namen van de wethouders zijn overigens nog niet officieel bekend gemaakt. De gesprekken tussen de beoogd coalitiepartners CDA, AltenaLokaal, SGP en Progressief Altena lopen conform de planning, aldus Van Haaften. "Inhoudelijk is gesproken over de thema's duurzaamheid, ruimte, economie en financiën. De beoogd wethouders nemen deel aan de gesprekken en spreken ook over de samenwerking in het toekomstige college. Daarnaast hoort het bij de voorbereidingen om met elke kandidaat gesprekken te voeren, onder meer over integriteit en om nader kennis te maken." Ook de partijen die niet betrokken zijn bij de coalitievorming hebben input geleverd bij Van Haaften.


Ook Altena hijst regenboogvlag

altena • Politiek Altena is voorstander van het hijsen van de regenboogvlag bij het gemeentehuis in Almkerk. "Na overleg blijkt dat een meerderheid van de raadsleden voorstander is van het ophangen van de regenboogvlag", zo laat de gemeente donderdag via Twitter weten. "Alle partijen hebben benoemd respect te hebben voor al onze inwoners ongeacht hun achtergrond, huidskleur of geloofsovertuiging." De regenboogvlag is inmiddels besteld.