donderdag 10 januari

Beverburchtentocht
14:00, Werkendam, Biesbosch MuseumEiland. Iedere dag is er vanaf 14:00 uur een Beverburchtentocht vanaf het Biesbosch MuseumEiland aan de Hilweg 2 in Werkendam. De tocht duurt anderhalf uur, deelname kost 16,50 euro, inclusief museumbezoek. Reserveren is gewenst: 0183-504009 of kijk op www.biesboschmuseumeiland.nl.

AD(H)D café
19:30, Heusden, Zin in Boeken, Botermarkt 12. In het centrum van Heusden-Vesting vindt elke tweede donderdag van de maand het AD(H)D Café plaats. In het AD(H)D-café kunnen bezoekers één keer in de maand in contact komen met lotgenoten met AD(H)D, dyslexie en dyscalculie om ervaring uitwisselen, herkenning, erkenning, elkaar adviseren, uitlaatklep voor gelijkgestemden. Om 20:00 uur begint het officiële gedeelte. Dit duurt tot 21:30 uur, daarna is er een informeel samenzijn, waarin de mogelijkheid bestaat tot netwerken, kennismaken.

Studieseminar
20:00, Wijk en Aalburg, d'Alburcht. Studieseminar met dominee Oscar Lohuis, spreker van Christenen voor Israël, over 'De terugkeer van de Joden naar het Beloofde Land'. Lohuis: "Op veel plaatsen in de Bijbel komen we teksten tegen die spreken van het opnieuw verzamelen van het volk van Israël in het land dat aan hen beloofd is. Wat is de betekenis daarvoor voor de wereld en voor de gemeente van Jezus Christus? Welke rol mogen en kunnen wij daarin spelen? Verschillende teksten spreken ervan dat de overige volken het volk van Israël helpen om terug te keren. Hoe moeten we dat zien en hoe kunnnen we deel krijgen aan wat God aan het doen in de wereld waarin wij nu leven?"

vrijdag 11 januari

Kracht van eenvoud
9:30, Wijk en Aalburg, Tulpstraat 5. Vrouwenochtend over de kracht van eenvoud. Toegepast psycholoog, verandercoach en schrijfster Tineke Wuister spreekt over het thema: 'De kracht van eenvoud'. Kiezen voor eenvoud maakt je leven simpeler, plezieriger en rustiger. Tineke zal je vertellen waarom zij kiest voor eenvoud (juist ook als christen), en ze zal tips geven die direct toegepast kunnen worden om het leven een stukje eenvoudiger te maken. Voor informatie: Aartje Verschut, 0416-692935.

Bingo
20:00, Wijk en Aalburg, kantine NOAD'32. Bingoavond in de kantine van NOAD'32 aan de Wijkse Bol 1 in Wijk en Aalburg.

Rikken
20:00, Meeuwen, Dorpshuis. Het door GDC en NOAD'32 georganiseerde rikken wordt gehouden in het Dorpshuis van Meeuwen. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

zaterdag 12 januari

Knotten
9:00, Hank, Natuurgebied de IJsbaan. Het knotseizoen op Natuurgebied de IJsbaan in Hank gaat weer van start. Op een aantal zaterdagen wordt aan de slag gegaan om er voor te zorgen dat het gebied er weer netjes bij ligt voor het komende jaar. De knotdata zijn: 26 januari; 9 en 23 februari. Het knotten start steeds om 9:00 uur en voor het middaguur zijn de werkzaamheden klaar. Voor koffie en een hapje wordt gezorgd. Meer informatie: info@vmbnatuurlijk.nl.

Woudrichemse klokken
11:00, Woudrichem, Martinustoren. Ook zo benieuwd naar de klokken van de Martinustoren in Woudrichem? Het gidsengilde Woudrichem houdt deze zaterdag een bijzondere beklimming van de Martinustoren. Van 11:00 tot 15:00 uur is er een mogelijkheid om de twee klokken te bewonderen die sinds 15 december 2018 in gebruik zijn. Er zal steeds een gids aanwezig zijn om uitleg te geven over de klokken en het gebruik hiervan. Uiteraard worden de klokken op ieder uur even geluid.

Nieuwjaarsconcert
19:30, Wijk en Aalburg, Willem van Oranje college. De drie Aalburgse muziekverenigingen nemen gezamenlijk afscheid van Aalburg, maar heten ook de nieuwe gemeente Altena welkom. Om 19:30 uur begint een zeer gevarieerde avond waarop alle orkesten uit de gemeente Aalburg te beluisteren zijn: de fanfare en slagwerkgroep van Excelsior uit Genderen, brassband Kunst en Vriendschap uit Meeuwen en zoals elk jaar het A- en B-orkest van Oefening en Uitspanning uit Wijk en Aalburg.

Kienen
20:00, Dussen, De Dussenaar. In de Dussenaar aan het Wilhelminaplantsoen 1 in Dussen wordt weer een onvervalste Kienavond gehouden, door CS De Klaitrappers. De zaal is open vanaf 19:00 uur.

maandag 14 januari

Kunst met Bijbelse symboliek
20:00, Sleeuwijk, Trefpunt. Kunstenares Anneke Kaai zal in het Trefpunt een avond verzorgen over de openbaring van Johannes; het laatste bijbelboek, een moeilijk boek vol mysterie en mystiek. Anneke Kaai schildert kunst met een Bijbelse symboliek. Zij vindt de inspiratie voor haar werk in de Bijbel en thema's die daaraan verwant zijn. Deze avond laat zij de serie Openbaringen zien. Anneke Kaai heeft in 24 schilderijen al de visioenen van Johannes verbeeld. Deze figuratieve serie volgt de tekst van het Bijbelboek Openbaring op de voet en is dan ook illustratief bedoeld. Vooraf aanmelden is gewenst, via: werkgroepkerk.anders@gmail.com.

Leerhuis Sleeuwijk
20:00, Sleeuwijk, Korenaar. Bijbelwetenschapper Alex van Heusden vertelt in het Sleeuwijkse Leerhuis over de verhouding tussen de vroege kerk en het Romeins Imperium aan de hand van het evangelie van Marcus en De stad van God van Augustinus. Bijeenkomsten op 14, 21, 28 januari en 4 februari in De Korenaar aan de Tienhont in Sleeuwijk. Kosten: 50 euro. Meer informatie: www.leerhuis-sleeuwijk.nl.

dinsdag 15 januari

Longpunt
14:30, Gorinchem. De Bannehof. Het Longfonds houdt in samenwerking met Rivas Zorggroep een bijeenkomst van Longpunt. Longpunt is dé ontmoetingsplek voor longpatiënten en hun naasten en zorgverleners. Daarnaast spreken deskundigen over thema's die van belang zijn voor longpatiënten. De bijeenkomst vindt plaats in de Bannehof aan de Voermanstraat 169 in Gorinchem.

woensdag 16 januari

Borstvoeding, de beste start
19:45, Gorinchem, Groenmarkt 1. Rivas Zorggroep houdt de informatiebijeenkomst 'Borstvoeding, de beste start'. Aanstaande moeders én vaders krijgen tijdens deze bijeenkomst informatie over (het geven van) borstvoeding. De bijeenkomst vindt plaats in het Mamacafé aan de Groenmarkt 1 in Gorinchem. Aanmelden kan via: borstvoeding@rivas.nl.