Sauwelen in Hank

hank • De sauwelavonden in Café de Phoenix in Hank worden gehouden op vrijdag 8 en zaterdag 9 februari. Het worden dit jaar iets andere avonden dan voorgaande jaren. Vijf creaties zullen de ton betreden, waarna aansluitend een feestavond zal plaatsvinden.

Door omstandigheden hebben enkele Hankse sauwelaars dit jaar noodgedwongen moeten afzeggen. Gelukkig is er een sauwelaar uit Raamsdonk, Ruud de Vetter, en één uit Geertruidenberg, Jefffrey Aerts, bereid gevonden om dit jaar in Hank mee te doen. Daarnaast zullen Ton Damen, Jurgen Bouwens & Ellen Akkermans en Alex Wintermans dit jaar de ton betreden. Op vrijdagavond wordt de aansluitende feestavond verzorgd door 'Disco Joost & Rens' en 'Blaaskapel Asjemenou'. Op zaterdagavond verzorgen zij ook de feestavond, maar als klap op de vuurpijl volgt er dan nog een optreden van Randy Watzeels. Kaarten kosten 7,50 euro en zijn nu al verkrijgbaar bij Café de Phoenix, Adviesbureau Verhoeven en Voetbalvereniging Be Ready.


Begeleiding bij stoppen met roken

gorinchem • Aan iedereen die het voornemen heeft om in 2019 te stoppen met roken, bieden de longverpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis en huisartsen in de regio Gorinchem ondersteuning. Het aanbod bestaat uit groepsbegeleiding en één-op-één coaching, mensen kunnen kiezen wat het beste bij hen past.

De longverpleegkundigen van het Beatrixziekenhuis bieden groepsbegeleiding aan. De begeleiding bestaat uit zeven bijeenkomsten. Ook buiten de bijeenkomsten kunnen deelnemers elkaar motiveren. De eerstvolgende groep komt op dinsdag 15 januari bij elkaar. Na de tweede bijeenkomst stoppen alle deelnemers met roken. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via stoppenmetroken@rivas.nl of via Rivas Zorglijn 0900-8440. Voor één-op-één begeleiding bij stoppen met roken kunnen mensen terecht bij hun huisarts en/ of de praktijkondersteuner. De individuele begeleiding bestaat uit zeven gesprekken verspreid over één jaar. In het eerste gesprek worden het rookgedrag, de verwachtingen en de mogelijke hulpmiddelen bij het stoppen met roken besproken. Ook wordt een stopdatum afgesproken.