Cliëntenraad Rivas zoekt voorzitter

regio • De Centrale Cliëntenraad van Rivas Zorggroep zoekt een enthousiaste en gedreven nieuwe voorzitter, die zich samen met de leden graag inzet voor de gemeenschappelijke belangen van de cliënten van Rivas. Belangstellenden kunnen tot dinsdag 22 januari reageren op onderstaande website. Rivas vindt het belangrijk dat er goed geluisterd wordt naar haar cliënten. De Centrale Cliëntenraad is de stem van die cliënten in het overleg met de Raad van Bestuur van Rivas Zorggroep. Zo denkt en praat de raad mee over organisatiebrede onderwerpen zoals mensgerichte zorg, de kwaliteit van zorg, toegankelijkheid van het elektronisch cliëntdossier via het cliëntportaal, de financiën en de acties om de zorg aan cliënten verder te verbeteren. De voorzitter is het eerste aanspreekpunt voor de leden van de Centrale Cliëntenraad en beschikt over een sterk en relevant netwerk, is besluitvaardig en bij voorkeur woonachtig in de regio.

q www.rivas.nl/vacatures


Yoga voor Emma

nieuwendijk • Yoga voor een goed doel, vrijdag was het zover. In Xinix in Nieuwendijk gaf yogajuf Lies een yoga evenement om op die manier geld in te zamelen voor Crowdfunding voor meerjarenstudie naar kinderen met Q-koorts. Lies is de yogajuf van Emma van der Pluijm uit Hank, die al een aantal jaar last heeft van de gevolgen van een Q-koorts besmetting. Het evenement heeft 452 euro opgebracht voor dit goede doel.


Open dagen leercentra Altena

regio • SeniorWeb Leercentra uit Altena houden in de week van 21 januari open dagen. Vrijwilligers helpen bezoekers deze dagen op weg met tablet, smartphone of computer. Denk aan WhatsApp gebruiken, foto's bewerken, apparaat beveiligen en onderhouden, apps op de tablet gebruiken of leren omgaan met de OV-chipkaart. De open dagen zijn op de volgende dagen te bezoeken: dinsdag 22 januari, 9:30 tot 12:00 uur, d'Altenaer 9A in Werkendam; dinsdag 22 januari, 9:30 tot 12:30 uur ingang Bibliotheek, Hasselmanstraat 1 in Nieuwendijk; woensdag 23 januari, 13:30 tot 16:00 uur, De Nijenburcht, Koperwiek 51 in Rijswijk en vrijdag 25 januari, 9:30 tot 12:00 uur, BuBeClu, Nijverheidstraat 2 in Wijk en Aalburg. Meer informatie: 0183-301855/ 06-49896867.

q www.seniorwebheusdenenaltena.nl


Lezing over blaaskanker

gorinchem • De vakgroep urologie van het Beatrixziekenhuis houdt donderdag 24 januari vanaf 18:45 uur een lezing over blaaskanker in het Grand Café van Het Gasthuis in Gorinchem. Aanmelden tot 21 januari via: www.rivas.nl/lezingblaaskanker of 0900-8440.