Derde editie Benederpop

almkerk • In 2019 viert SJWA De Soos haar 50-jarig bestaan. Al vijftig jaar zetten jongeren zich in als vrijwilliger voor het organiseren van activiteiten voor de hele regio. Denk aan de jaarlijks terugkerende Zomerfeesten, de Avond4daagse en, niet te vergeten, de drukbezochte vrijdag- en zaterdagavonden in de discotheek aan de Provincialeweg in Almkerk. De Soos en alle activiteiten vormen al jaren het startpunt van uitgaan voor de jeugd uit de regio.

Ter ere van de afgelopen vijftig jaar vol hoogtepunten, houdt De Soos op 18 mei een derde editie van Benederpop: een eendaags popfestival met veel landelijk bekende artiesten, zoals The Dirty Daddies. Zij zijn onder andere bekend van optredens op Paaspop, Concert at Sea en hun uitverkochte jubileumconcert in AFAS Live. De verdere programmering wordt de komende tijd bekendgemaakt. Eerdere edities van het festival vonden plaats bij het 25 en 40-jarig bestaan van De Soos, met optredens van onder andere Herman Brood & His Wild Romance, Racoon, De Kast en De Dijk.

De kaartverkoop voor Benederpop 2019 start vrijdag 11 januari. Tickets en info zijn te vinden op www.benederpop.nl en via de Facebook- en Instagrampagina van Benederpop.


Meezingen met Marcus Passie

sleeuwijk • CGK Con Amore zal zondag 14 april, Palmzondag, in de Sint Martinuskerk in Woudrichem de Marcus Passie uitvoeren. Op Goede vrijdag 19 april hoopt het koor dezelfde Passie uit te voeren in de gereformeerde kerk in Almkerk. Deze Passiemuziek naar het evangelie van Marcus is samengesteld, bewerkt en gecomponeerd door de dirigent van het koor Jaap Kwakkel. Naast koor-en samenzang zullen de muziekstukken door gesproken tekst met elkaar verbonden worden.

Con Amore verwelkomt graag mensen die het leuk vinden om te zingen als gastlid voor het instuderen van deze Marcus Passie. De muziek is Nederlandstalig en niet moeilijk om in te studeren. Aan de deelname als gastlid zijn geen kosten verbonden. Het koor repeteert op maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur in de Bolderik in Sleeuwijk. De repetities voor de Marcus Passie beginnen op maandag 14 januari. Voor meer informatie of aanmelden kan contact worden opgenomen met het secretariaat van Con Amore: 0183-401696 of conamoresleeuwijk@gmail.com.

q www.conamore-sleeuwijk.nl


'Borstvoeding, de beste start'

gorinchem • Rivas Zorggroep houdt woensdag 16 januari de informatiebijeenkomst 'Borstvoeding, de beste start'. Aanstaande moeders én vaders krijgen tijdens deze bijeenkomst informatie over (het geven van) borstvoeding. De bijeenkomst vindt vanaf 19:45 uur plaats in het Mamacafé aan de Groenmarkt 1 in Gorinchem. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via: borstvoeding@rivas.nl. Ouders kunnen na de informatiebijeenkomst terecht bij Rivas voor deskundige begeleiding. De lactatiekundige begeleidt en adviseert bij het geven van borstvoeding. Ouders kunnen contact opnemen met de lactatiekundige via borstvoeding@rivas.nl of Rivas Zorglijn 0900-8440. Afhankelijk van de vraag antwoordt de lactatiekundige per mail, telefonisch of zij maakt een afspraak voor advies aan huis.