• Vrolijke gezichten bij de spelers van Woudrichem, die met een goed gevoel de winterstop in gaan.
• Vrolijke gezichten bij de spelers van Woudrichem, die met een goed gevoel de winterstop in gaan. Foto: Jan Noorlandt

Woudrichem met eclatante zege de winterstop in

'Soms hoeft het niet mooi'

woudrichem • Lachende gezichten zaterdag bij Woudrichem. Misschien niet vanwege het spel, maar de Bolwerkers gingen met een heerlijk gevoel de winterstop in, want de 5-1 tegen Brederodes telde natuurlijk wel. "Een lekkere overwinning zo voor de winterstop", grinnikte Wilty Schaap. "Vorige week een mooie overwinning bij Heukelum, na een wat mindere periode waarin we een paar keer verloren. Nu 5-1 tegen Brederodes." De voldoening stond op het gezicht van Schaap op het steenkoude Bolwerk te lezen. Dus ging de muziek aan en werden er een paar kratjes bier de kleedkamer in gedragen. "Dit zijn weer drie punten. Soms hoeft het niet mooi, maar 5-1 staat wel goed", vond Schaap. "Tegen Heukelum hebben we het weer opgepakt en vandaag hebben we het ook over de streep getrokken. Voor Woudrichem is dit prima en we staan bij de top vijf in de tweede klasse." Schaap en zijn maten kunnen daarom uiterst tevreden zijn over de eerste seizoenshelft.

Ook trainer Piet Saaman was dik tevreden. "Met de wedstrijd tegen Heukelum erbij scoren we negen keer in twee wedstrijden. Dus dan ga je wel prettig de winterstop in", recapituleerde Saaman nog even de wedstrijd tegen Brederodes. "We begonnen redelijk en kwamen met 2-0 voor. Door een misverstand scoorde Brederodes nog de 2-1. Toen hadden we het toch even moeilijk. Het werd wat rommelig. Het laatste half uur kwamen voor ons wel de kansen en speelden we het goed uit", had de trainer van Woudrichem helemaal gelijk.

Gedegen begin

Woudrichem begon gedegen tegen het tobbende Brederodes. Er was meteen druk naar voren, al bleef de eerste mogelijkheid nog een kwartier uit. Na een lange bal van Danny Schaap liet Dillis de Vries de verdedigers van Brederodes wel de hielen zien en verraste de voor zijn doel staande keeper Bastiaan Spriel met de 1-0. Bijna kwam Brederodes langszij na een vrije trap van Luuk Roubos, maar Dylan Warmenhoven schepte de bal net naast. Halverwege de eerste helft had Tim Saaman aan de andere kant meer richting en zette uit de tweede lijn met een prachtige uithaal Woudrichem op 2-0. Vervolgens had Woudrichem de wedstrijd dood moeten maken, maar een inzet van Dillis de Vries werd nog uit de doelmond gehaald door Alexander Mcdermott. Vervolgens zakte Woudrichem wat weg. Het gaf Brederodes de gelegenheid om kort voor de rust na een misverstand er weer een wedstrijd van te maken. Op aangeven van Joey Balk maakte Bowan Bruin er 2-1 van. Ook na de rust was Woudrichem het nog even kwijt. Brederodes drong aan en keeper Aljan Dekker tikte met moeite een verraderlijk balletje nog uit de kruising. Een kopbal van Mcdermott kreeg de sluitpost na wat gerommel ook nog te pakken.

Woudrichem begreep dat het toch een stapje extra moest zetten. Een inzet van Nick van Giessen werd nog van de lijn gehaald. Vervolgens verzaakte Bori Secreve de rust te brengen en schoot een vrije mogelijkheid naast. Een kwartier voor tijd viel de wedstrijd wel in het slot. Secreve stifte de bal over de sluitpost van Brederodes en Yoeri Duyzer was ter plekke om de 3-1 binnen te tikken. Brederodes was geknakt en Woudrichem had de smaak weer te pakken. Bij zijn eerste balcontact werkte invaller Danny van der Matten op aangeven van Secreve de 4-1 binnen. Met recht een gouden wissel, dus.


Penalty

Even later was Van der Matten met zijn tweede balcontact ook de inleider van de 5-1. Hij werd neergehaald door keeper Spriel en de leidsman wees naar de stip. Danny Schaap maakte het vanaf elf meter koeltjes af naar 5-1.

In de slotfase kreeg Woudrichem nog kansen om een echt grote uitslag neer te zetten, maar met kunst en vliegwerk wist Brederodes dat te voorkomen. Al met al was het toch een prachtige afsluiting geworden om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.


Nico van Es