Nieuwe cursussen

heusden • Bibliotheek Heusden start met een nieuwe serie cursussen voor tablet, computer en voor DigiD.

Seniorweb Heusden heeft drie soorten lessen voor de tablet. Voor iPad en Android-tablet zijn aparte cursussen. Voor de iPad zijn er ook lessen voor gevorderden te volgen. Na een succesvolle serie, starten de lessen weer vanaf de eerste week van januari. De beginnerscursussen worden over een periode van zes weken gegeven en de lessen voor gevorderden worden verspreid over vijf weken, in een van de bibliotheekvestigingen in Drunen, Heusden of Vlijmen. Deze serie lessen start op 7 januari.

De nieuwe cursus DigiD start op 10 januari en is op donderdagochtend van 10:00 uur tot 12:00 uur in de bibliotheek in Drunen en duurt vier dagdelen. Deelnemers volgen onder begeleiding van gecertificeerde Digisterker-docenten deze cursus. In een kleine groep van deelnemers gebruik van computers in de bibliotheek in Vlijmen.

De cursus is voor inwoners van de gemeente Heusden die al wel een beetje met internet kunnen omgaan. De overheid doet steeds meer via het internet en mensen kunnen daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, om werk zoeken of om het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen vinden het nog wat moeilijk. Daarom is er weer een speciale gratis beginnerscursus 'DigiD: omgaan met de digitale overheid'.


q www.bibliotheekheusden/cursussen