Nieuwe jeugdsoos start in De Jager

giessen/rijswijk • Sportcafé De Jager in Giessen zal iedere maand worden omgedoopt tot uitgaansgelegenheid voor de jeugd in Altena van 11 tot en met 15 jaar. Op zaterdag 12 januari opent daar Jeugdsoos Amigos, een nieuwe ontmoetingsplaats een dj-duo op doldwaze wijze zal aftrappen. De jeugdsoos is eens per maand geopend van 20:00 tot 23:00 uur. De entree bedraagt 2 euro, consumpties zijn 50 cent. Het project wordt volledig gedragen door vrijwilligers en gesteund door de jongerenwerker en Stichting Trema Welzijn. Jeugdsoos Amigos is te volgen op Facebook en Instagram.


Coalitieakkoord stapje dichterbij

altena • CDA, AltenaLokaal, SGP en Progressief Altena willen in de tweede helft van januari een coalitieakkoord presenteren. Dat laat formateur Brigite van Haaften weten. Afgelopen donderdag zijn de beoogde coalitiepartijen voor het eerst bij elkaar gekomen. Tijdens de eerste bijeenkomst zijn vooral praktische afspraken gemaakt over het proces en de vorm van het akkoord. De partijen streven naar een akkoord op hoofdlijnen, dat ruimte biedt voor samenwerking met alle partijen in de gemeenteraad. "Het gesprek kende een prettige sfeer, waarin alle partijen hebben aangegeven te streven naar een proces waarin snelheid en zorgvuldigheid in balans zijn", aldus Van Haaften.


Man gepakt na ramkraak Sleeuwijk

sleeuwijk • De politie heeft dinsdagmorgen in Rijen een 25-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 9 juni 2017 een ramkraak te hebben gepleegd bij een juwelier in de Nieuwe Es in Sleeuwijk. In die nacht werd met een gestolen auto de pui van de winkel eruit geramd. Het gestolen voertuig bleef achter, maar de daders wisten te ontkomen. Er werden sieraden buitgemaakt. De politie heeft de achtergebleven gestolen auto laten takelen en op sporen onderzocht. Ook in de winkel is destijds een forensisch onderzoek ingesteld.

Het dna van de 25-jarige Tilburger werd later in het onderzoek aangetroffen. Hierop is hij aangehouden. De recherche gaat hem verhoren.