Omrijden vanwege bekerwedstrijd

werkendam • Tijdens de bekerwedstrijd van Kozakken Boys tegen Vitesse treft de gemeente Werkendam donderdag 20 december verkeersmaatregelen rondom voetbalcomplex De Zwaaier in Werkendam. Vanaf 17:00 uur gelden de volgende tijdelijke verkeersmaatregelen. De Lange Wiep is afgesloten voor doorgaand verkeer. Verkeer van en naar de Werkensepolder (Richter/Monnikenhoef) moet omrijden via de Sasdijk. Op de Monnikenhoef en Borcharenweg is aan beide zijden een parkeerverbod van kracht op donderdagavond vanaf 17:00 uur.

Ook worden de parkeerverboden op de Schans actief gehandhaafd om de doorgang open te houden. Verkeersregelaars begeleiden het parkeren langs de Kozakken Stoep/Lange Wiep om zo de doorgang voor hulpdiensten te garanderen en zoveel mogelijk auto's langs de Lange Wiep te kunnen parkeren. Enige overlast in de omliggende wijken is niet uitgesloten. De BOA's van de gemeente zullen toezien op parkeerovertredingen.


5000 euro voor Floreffehoeve

werkendam • De gemeente Werkendam draagt 5000 euro bij aan de Werkendamse kinderboerderij Floreffehoeve om de bestaande speeltuin op het terrein van de kinderboerderij aan te pakken. Stichting Kinderboerderij Werkendam heeft hiervoor een plan laten opstellen waarmee een bedrag is gemoeid van 17.500 euro. De stichting heeft door acties en sponsorbijdragen zelf een bedrag 12.500 euro bij elkaar gebracht.

Voor het ontbrekende bedrag van afgerond 5000 euro heeft men een beroep gedaan op de gemeente. Het college vindt de financiële steun gerechtvaardigd, gelet op de wijkfunctie van de speeltuin en de gelden die de stichting zelf reeds bij elkaar heeft gebracht.


Drugs en wapen in woning

sleeuwijk • In een woning aan de Tienhont werd vrijdag een handelshoeveelheid aan harddrugs en een vuurwapen aangetroffen. De woning werd doorzocht nadat de politie een anonieme tip kreeg. Er is geen aanhouding verricht. Nadat de tip bij de politie binnenkwam, is er een onderzoek gestart. Hierbij werd besloten om de desbetreffende woning te doorzoeken. Tijdens deze doorzoeking stuitte de politie op een handelshoeveelheid aan harddrugs.

Ook troffen de agenten een vuurwapen aan. Zowel de drugs als het wapen zijn in beslag genomen. Ook de auto van de verdachte is voor onderzoek in beslag genomen.

Mensen die iets meer weten over deze zaken kunnen zich anoniem melden bij de politie via 0800-7000 (gratis).