donderdag 13 december

Open Coffee Altena
9:30, Sleeuwijk, Aquarius. Aquarius Installatie zet geheel eigen wijze zijn deuren open voor de regionale netwerkmeeting met Coffee als brandstof. Aanmelden via www.OndernemendAltena.nl.

Kerstconcert
10:00, Meeuwen, Dorpshuis. Seniorenorkest Da Capo geeft een sfeervol kerstconcert in het Dorpshuis van Meeuwen. Er zijn beperkt plaatsen beschikbaar. Gratis toegangskaarten zijn af te halen bij Henk Poelakker, 0416-351940 of te reserveren via henkpoelakker@gmail.com.

Kerstviering ouderen
14:30, Wijk en Aalburg, Rehoboth. Kerstfeestviering voor ouderen in Rehoboth. Thema: 'Een licht zo groot, zo schoon'. Belangstellenden hartelijk welkom, maar in verband met een broodmaaltijd opgeven bij Gera Bouman,0416-691460 of bij mevrouw Bezemer, 0416-691640.

Schaatsen
15:00, Wijk en Aalburg. De Assuflex-schaatsbaan zorgt voor sportiviteit en extra gezelligheid. Tot en met zaterdag is de baan geopend. Op donderdag en vrijdag is er naast vrij schaatsen ook schoolschaatsen. In tegenstelling tot vorig jaar is de baan geheel overdekt. Een grote terrastent direct aan de schaatsbaan zorgt voor een huiselijke noot. Donderdag en vrijdag vrij schaatsen vanaf 15:00 uur, zaterdag vrij schaatsen vanaf 10:00 uur.

Bouwen met Lego
15:30, Giessen, de Jager. Bram Elema is 14 jaar, woont in Woudrichem en wil graag zijn Lego passie over brengen op anderen. Welke tieners in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar willen samen met Bram komen bouwen en programmeren? Er is deze ronde plaats voor vier deelnemers. Opgeven kan via Nicolette van Andel: info@dehartenbrigade.nl of via 0183-7645268.

Kerstbingo
20:00, Werkendam, Hofje. De 'Verenigde Zangers' uit Werkendam houdt de traditionele Kerstbingo. Naast mooie geldprijzen worden er ook bij deze kerstbingo extra prijzen uitgeloofd. De bingo wordt gehouden in het gebouw van de buurtvereniging Havenstraat, ingang via Hofje in Werkendam.

Een frisse wind
20:00, Almkerk, Wapen van Emmickhoven. In de shows van Generaal Pardon! (improvisatietheater) zit veel muziek en energie. Dat zijn de kenmerken van deze groep. Deze donderdag speelt Generaal Pardon! 'Een Frisse Wind'. Entree: 5 euro, reserveren kan via www.yrrostheater.com.

Flageolettes
20:00, Dussen, Kasteel Dussen. Femke (gitaar/accordeon), Marlon (contrabas) en Lielian (drums) schitterden al eerder op de oude kasteelplanken en lieten een volle zaal genieten van hun aanstekelijke muziek en performance. Dat doen ze graag nog eens, nu met zalige, swingende en ontroerende kerstnummers. Entree 10 euro. Reserveren: www.kasteel-dussen.nl.

AD(H)D café
20:00, Heusden, Botermarkt 12. Inloopavonden AD(H)D Café Heusden vanaf 19:30 uur bij Zin in Boeken. Het officiële programma start om 20:00 uur. Entree: 2,50 euro. AD(H)D Café Heusden biedt een laagdrempelige ontmoetingsplek, bedoeld voor mensen met (een vermoeden van) AD(H)D en voor betrokkenen. Meer informatie: epjhendriks@gmail.com.

IJsclub Sparta'82
20:00, Andel, Clubhuis Sparta'82. IJsclub Sparta'82 heeft alle voorbereidingen rondom de baan afgerond. Deze donderdag wordt de jaarlijkse algemene ledenvergadering gehouden. Op de agenda staan onder andere de diverse jaarverslagen en activiteiten in de winter.

vrijdag 14 december

Kerst bij kaarslicht in Heusden
14:00, Heusden, vesting. Vijftiende editie van Christmas by Candlelight in Heusden. De kerstmarkt vindt plaats op vrijdag 14 december van 14:00 tot 22:00 uur en op zaterdag 15 december van 14:00 tot 20:00 uur.

Moonlight Shooping
16:00, Wijk en Aalburg. Moonlight Shopping in hartje Wijk en Aalburg. De winkels zijn deze dag tot 22:00 uur uur geopend. Tijdens Moonlight Shopping zal de sfeer van een Duitse kerstmarkt geproefd kunnen worden. De kramen staan opgesteld vanaf de Markt via de Galerij richting de ruimten aan de Hema-zijde en terug naar de Markt. In de terrastent vindt donderdag de netwerkborrel van Ondernemersvereniging Aalburg plaats en in de tent is er een presentatie van Park Veldzicht. Vrijdagavond is de trekking van de OV-decemberactie. OKE FM zendt vanaf donderdag tot en met zaterdag live vanaf de Markt uit. Om de sfeer tijdens Moonlight Shopping extra te verhogen treedt vrijdag nog het Shantykoor de Biesbosch op. Zaterdag is er naast de live uitzending van OKE FM en het schaatsen onder het motto 'kom gezellig meezingen' een optreden van Christelijk Mannenkoor Altena en mannenkoor De Maasmaten.

Kerstviering Dussenaar
17:00, Dussen, Dussenaar. De vrijwilligers van het Eetpunt zetten de traditie voort om een kerstviering te organiseren voor ouderen in Dussen. Tijdens de kerstviering kunnen de deelnemers luisteren naar gedichten, kerstliederen zingen en van een heerlijke maaltijd genieten. Informatie: Lia Kiewiet: 0416-392271 of liakiewiet@ziggo.nl.

Kerstmarkt
18:00, Sleeuwijk, Korenaar. De kerstmarkt van de hervormde kerk wordt gehouden op vrijdag 14 december tussen 18:00 en 21:00 uur en zaterdag 15 december tussen 10:00 en 15:00 uur in de Korenaar, Esdoornlaan 30 in Sleeuwijk. De opbrengst zal bestemd zijn voor de Kerk en voor de World Servantsgroep Sleeuwijk.

Geloof met me mee?
19:00, Almkerk, d'Ontmoeting. De aangepaste catechese land van Heusden en Altena viert Kerstfeest. Thema van deze viering is: 'Geloof met me mee?'

Kerstbingo's
20:00, Hank, kantine Be Ready. Traditionele Be-Ready kerstbingo, aanvang van de bingo is 20:00 uur en de kantine is open vanaf 19:15 uur. Zaterdag 15 december, is er de jeugdkerstbingo. Tijdens deze bingo krijgen de deelnemers gratis chips en drinken. De aanvang van de jeugdbingo is 14:00 uur.

Bingo
20:00, Wijk en Aalburg, kantine NOAD'32. Bingo in de kantine van NOAD'32 aan de Wijkse Bol 1 in Wijk en Aalburg.

Rikken
20:00, Eethen, Kantine GDC. Rikken in de kantine van GDC. Inschrijven vanaf 19:30 uur.

zaterdag 15 december

Start knotseizoen
9:00, Hank, Natuurgebied de IJsbaan. Knotten in Natuurgebied de IJsbaan in Hank. Het knotten start steeds om 9:00 uur en voor het middaguur zijn de werkzaamheden klaar. Meer informatie: info@vmbnatuurlijk.nl.

Kerstmarkt
9:00, Nieuwendijk, De Hoeksteen. In de Hoeksteen bij de gereformeerde kerk van Nieuwendijk wordt een Kerstmarkt gehouden. Naast een keur aan kerststukken, zijn er ook kerstdecoraties, zelfgemaakte advocaat, kerstkransen, kaarsen, schilderijtjes en lichtjes te koop aangeboden. De markt duurt tot 15:00 uur.

Christmas walk
10:00, Andel. Door ondernemersvereniging de Linden uit Andel wordt een Christmas walk gehouden. Elf leden van de ondernemersvereniging doen mee aan dit evenement. De deelnemers kunnen zelf hun tempo en route bepalen en kunnen starten tussen 10:00 en 14:00 uur.

Kerstmarkt
10:00, Dussen, gereformeerde kerk. Kerstmarkt in de gereformeerde kerk De Hoeksteen door de jeugdraad. De helft van de opbrengst gaat naar een kindertehuis in India en de andere helft is voor Ouderenzorg in Moldavië.

Mantra-belevingsdag
10:30, Giessen. Mantra- en heart-songs belevingsdag in Giessen. Samen naar uitgekozen video's kijken en luisteren of eventueel meezingen, afgewisseld met een wandeling en een vegetarische lunch. Opgave vóór 14 december. Informatie: Cornelis Vriens, 0183-440086, corvri@online.nl.

Hang Dagen
13:00, Hank, Uivernest. Tijdens De Hang Dagen op 15 en 16 december is er een landelijke première in het Uivernest in Hank. Voor het eerst kunnen alle oorspronkelijke families van het dorp op één plaats hun stambomen inzien en de familieverbanden bekijken. Op zaterdag 15 december van 13:00 tot 18:00 uur en op zondag 16 december van 11:00 tot 14:00 uur. De expositie van de stichting Archief*kring Hank heeft dit jaar als thema: 'De sportgeschiedenis van Hank'. Op zondagmiddag, na 14:00 uur, zal Stichting Carnaval tijdens een entertainment programma de Grootste Knust en het boerenbruidspaar 2019 bekend maken. Rond 16:30 uur zal wethouder Van Oosten onthullen welk team de grote hanKwis heeft gewonnen.

CMA en Moonlight Shopping
19:00, Wijk en Aalburg. Het Christelijk Mannenkoor Altena laat van zich horen tijdens de Moonlight Shopping op de Markt in Wijk en Aalburg.

Als alles donker is
19:30, Veen, hervormde kerk. De kerkenraad van de hervormde kerk houdt de jaarlijkse kerstzangdienst. Christelijk kinder- en tienerkoor 'Kleine David' en christelijk gemengde zangvereniging 'De Lofstem' zullen hun medewerking verlenen. Dominee J. Brouwer zal een korte overdenking houden.

Adventsconcert
19:30, Veen, hersteld hervormde kerk. Adventsconcert, Verwachting en Terugblik, onder leiding van dominee E. Bakker, met medewerking van gemengd koor Comt nu met Sangh.

Sfeerkerstconcert
19:30, Woudrichem, RK kerk aan de Vissersdijk. Sfeerkerstconcert door koor 'Van alles Wà' uit Andel.

Kerstconcert DEV
19:45, Gorinchem, Grote kerk. Christelijk Mannenkoor DEV houdt het jaarlijkse Kerstconcert in de Grote kerk van Gorinchem.

Mannenkoor Zanglust in Kerstsfeer
20:00, Sleeuwijk, Oude Kerkje. Voor de 34e maal houden de leden van mannenkoor Zanglust uit Sleeuwijk een zangavond waarin de nadruk wordt gelegd op het komende Kerstfeest. De verbindende teksten worden gesproken door Rita van der Meer.

Kienen
20:00, Dussen, Dussenaar. In de Dussenaar wordt een onvervalste Kienavond gehouden, de zaal is open om 19:00 uur.

zondag 16 december

Kindertheater
13:30, Dussen, Kasteel Dussen. Tijl Damen zet zijn kerstvoorstelling 'Als ik Kerst-mis' op de oude planken van de burgerzaal. Leeftijd: 2+. Entree 6 euro. Reserveren via www.kasteel-dussen.nl.

Bauhaus keramiek
14:00, Heusden, De Republiek. KunstSalon in het teken van Bauhaus keramiek. Meer informatie: www.kunstvesting.nl.

Denker des Vaderlands
16:00, Woudrichem, Teerkamer. Filosoof en denker des vaderlands René ten Bos komt naar de Teerkamer voor de Diogenes Lezing.

Seks voor het huwelijk
18:00, Werkendam, Dorpskerk. Vroeger waarschijnlijk wel geleerd of gehoord: 'Je mag geen seks voor het huwelijk hebben'. Maar waarom eigenlijk niet? Staat dat in de Bijbel en zo ja, waar dan? En wat is de gedachte erachter? Over deze belangrijke en boeiende vragen wordt gesproken tijdens de jeugddienst waarin dominee Guido van der Neut zal voorgaan.

Zin in zondag?
18:00, Werkendam, Maranathakerk. Tienerdienst in de Maranathakerk, het thema van de dienst is: 'Zin in de zondag?' Samen met dominee Vis wordt hierover nagedacht en op zoek gegaan naar de antwoorden.

maandag 17 december

Kerstfeest vrouwen
19:30, Meeuwen, Dorpshuis. Vrouwen van Nu, afdeling Meeuwen, vieren hun Kerstavond in het dorpshuis van Meeuwen. Zangeres Trudy Bouman zal voor en met de dames zingen en voordragen.

dinsdag 18 december

Kerstsamenzang
19:30, Andel, hervormde kerk. Christelijke Gemengde Zangvereniging Soli Deo Gloria uit Andel houdt in samenwerking met de Christelijk Gemengde Zangvereniging Sursum Corda uit Bruchem een kerstsamenzang in de hervormde kerk in Andel.

Sudderavond
19:45, Nieuwendijk, Fort Bakkerskil. Voor de vijfde keer wordt het jaar afgesloten met een avondje onthaasten, de sudderavond valt te zien als een avondje onthaasten voordat de kalkoen- en oliebollengekte losbarst. Aanmelden via info@marcelvaandrager.nl of info@fortbakkerskil.nl.

woensdag 19 december

Mini kerstmarkt
19:00, Andel, De Ark. JVV 'Martha' en vrouwenvereniging 'Tabitha' houden een Kerstontmoetingsavond en mini Kerstmarkt.