Motorrijder verongelukt

drongelen • Aan de Eindsestraat in Drongelen is zaterdagmiddag een 67-jarige motorrijder uit die plaats om het leven gekomen bij een eenzijdig ongeval. De politie vermoedde in eerste instantie dat de motorrijder de macht over het stuur was verloren, maar uit onderzoek is vrijwel vast komen te staan dat hij tijdens het rijden onwel is geworden. Aan het sporenbeeld is namelijk te zien dat de motor geleidelijk de berm in kwam en vervolgens door het schrikdraad is gereden. Daarna is de motorfiets gevallen. Ook ander onderzoek wijst erop dat het slachtoffer zeer waarschijnlijk onwel is geworden. Hij belandde in een weiland. Hulpverleners hebben hem nog gereanimeerd, maar dat was tevergeefs.


Tweetal op Maasdijk in Veen gepakt

veen • Een 38-jarige man uit Vlijmen en een 21-jarige man uit Wijk en Aalburg hebben dit weekend proces-verbaal gekregen, omdat het volgens de politie leek alsof ze bezig waren met een 'snelheidswedstrijdje'. De twee automobilisten werden op de Maasdijk in Veen aan de kant gezet voor een controle. Daaruit bleek dat ze ook nog eens gedronken hadden. Voor de man van 38 gold een waarde van 445 ugl en de 21-jarige bestuurder blies 285 ugl. Deze Wijk en Aalburger is bovendien beginnend bestuurder. Proces-verbaal gaat naar justitie, aldus de politie.


Auto tegen boom in Giessen

giessen • Brandweer en ambulance zijn maandagmorgen rond 7:30 uur uitgerukt voor een ongeval aan de Maasdijk in Giessen. Daar was een auto tegen een boom onderaan de dijk gereden. De bestuurder bleek echter spoorloos.


D66 Heusden vraagt steun voor CCH

heusden • D66 in Heusden heeft vragen gesteld over de huisvestingsituatie van het cultureel centrum Heusden. Het centrum moet vanwege woning bouwplannen vertrekken van de huidige locatie op het oude mavo-terrein in de vesting.