• De ploeg die actief was in Eindhoven.
• De ploeg die actief was in Eindhoven.

BBZ-masters ploeg van het jaar

werkendam • De masters van de Biesboschzwemmers zijn uitgeroepen tot ploeg van het jaar 2018.

Dat is vanwege de integratie van de zwemmers van Den Doorn. De zwemvereniging uit Almkerk en Nieuwendijk is dit jaar gestopt en het overgrote deel is lid geworden van de Biesboschzwemmers en dit is heel goed verlopen. De Biesboschzwemmers kregen de titel in Eindhoven tijdens de laatste wedstrijd voor de Zuidelijke Cirkel toebedeeld.

Een week na de Brabantse winterkampioenschappen hebben de masters van de Biesboschzwemmers in Eindhoven deelgenomen aan de laatste wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel. Dertien zwemmers die ouder zijn dan 20 jaar hebben daar op diverse nummers deelgenomen. De masters van de Biesboschzwemmers gingen naar huis met negen clubrecords, twee wedstrijdrecords en een persoonlijk record.

Aan het einde van de dag bleek dat de zwemmers die in 2018 mee hebben gedaan aan de vijf wedstrijden van de Zuidelijke Cirkel voldoende punten bij elkaar gezwommen hebben om beslag te leggen op de derde plaats.

Hoger

Volgend jaar zullen de Werkendamse zwemmers gaan proberen hoger in te het klassement te eindigen.

De eerste wedstrijd is op 23 februari 2019 in Papendrecht en de Biesboschzwemmers zijn dan de gastheer.

Papendrecht

De zwemmers wijken dan uit naar Papendrecht vanwege de faciliteiten, zoals veel ruimte en de mogelijkheid om met elektronische tijdwaarneming te werken.