• Stephan Huijsmans is bezig aan zijn twaalfde seizoen in het eerste elftal van Be Ready.
• Stephan Huijsmans is bezig aan zijn twaalfde seizoen in het eerste elftal van Be Ready. Foto: Jan Noorlandt

Hankenaren hebben eerste periodetitel al binnen

'Bij promotie ga ik nog even door'

hank • Be Ready is bezig aan een uitstekend seizoen in de vierde klasse. De Hankenaren lieten wel twee steken vallen tegen Blauw Wit'81 met 4-2 en onlangs tegen DIA met 2-4. Een smetje op het blazoen. Met name de nederlaag tegen DIA was een domper. "Het was een enorme teleurstelling. Dan ben je zo goed bezig en krijg je er vier om je oren", baalt Stephan Huijsmans stevig van de uitglijder. Anderzijds zitten dit soort wedstrijden er ook tussen en daar moet Be Ready mee kunnen omgaan. "Je staat bovenaan en iedereen wil van ons winnen. Tegenstanders spelen verdedigend en proberen het op de counter. We moeten misschien wat meer geduld hebben. We hebben best veel spelers die aanvallend zijn ingesteld. Ik denk dat meer rust bewaren uiteindelijk voor meer resultaat kan zorgen."

De resultaten zijn wake-up calls voor de titeljager om de koppen weer even bij elkaar te steken. "We moeten dan weer even op scherp worden gezet." Be Ready moet de koppositie voorlopig delen met RFC en Blauw Wit'81 ligt op de loer. De titelrace is dan ook nog lang nog geen gelopen koers.

Clubman

Stephan Huijsmans is een echte clubman bij Be Ready. Hij was pas vijftien jaar en debuteerde al in het eerste elftal onder trainer Gerrit Molenaar. De 27-jarige linker aanvaller is nu al bezig aan zijn twaalfde seizoen in het eerste en wil de promotie naar de derde klasse mee maken. Huijsmans is dan ook blij met de aanwezigheid van topscorer Robin van den Noort, die er alweer negentien goals in heeft liggen.

Ook voor Bas van den Noort (vijf goals) en de van SCO gekomen spits Thoman van Gunst (negen treffers) heeft hij grote waardering. "Robin helpt ons ook vaak over dode punten heen. Het is iemand die op zijn gevoel af gaat en hij voetbalt hier met zijn broer Bas en Thomas Vergunst. We hebben ook een hechte en leuke groep. Dat kan voor hem toch een overweging zijn om bij Be Ready te blijven."

Huijsmans weet dat er altijd getrokken wordt aan topschutters als Robin van den Noort. In de breedte is Be Ready ook wat gegroeid, vindt de Hankenaar, die ook content was met de terugkeer van laatste man Willem Schelle. In tegenstelling tot de broertjes Van den Noort en Vergunst heeft aanvaller Stephan Huijsmans dit seizoen nog niet gescoord.

Sterke as

"Ik ben wel een aanvaller, maar ben me er ook van bewust waar mijn krachten liggen. We hebben nu een sterke as en dan verandert je rol. Ik speel nu vooral aan de zijkant op links en voor het team. Ik ben meer de man de man van de voorzet en de aangever geworden."

Het afgelopen seizoen begon Be Ready ook goed, maar de Hankse club miste de periodetitels en greep naast de titel. Dat zal dit seizoen anders zijn, want Be Ready heeft de eerste periodetitel al binnen.

"Dat is wel een geruststelling. Je gaat dus sowieso voor promotie spelen, maar we willen eigenlijk meer. Ik hoop dat we kampioen worden. Daar gaan we voor. Je moet in de vierde klasse echt als ploeg functioneren en iedereen moet zijn taken doen. Zolang wij ons daaraan houden, gaan wij heel ver komen. De promotie naar de derde klasse moet ook mijn hoogtepunt worden. Ik wil na dit seizoen eigenlijk lager gaan voetballen, maar als wij naar de derde klasse gaan, dan ga ik nog even door", aldus Huijsmans, die in de ploegendienst werkt als procesoperator bij Attero in Moerdijk.

Niet meer verliezen

"Voor de winterstop gaan wij niet meer verliezen", verzekert Huijsmans. Dus moet Be Ready komende zondag de winterstop maar inluiden met een daverende donderslag tegen Boeimeer.

Het zou mooi zijn als Stephan Huijsmans er dan ook zelf een paar in schiet.


Nico van Es