Label Groen Licht! voor Het Hoeksteentje

wijk en aalburg • Voorschool Kerkverreweide in Wijk en Aalburg ontvangt maandag het keurmerk verkeerseducatie en verkeersveiligheid in de kinderopvang Groen Licht!.

Peuters op Trema Voorschool Kerkverreweide - ook bekend als Het Hoeksteentje - oefenen met veilig oversteken en leren de betekenis van de kleuren van het verkeerslicht. Elk jaar wordt het thema verkeer op een veilige en verantwoorde manier beleefd met de peuter. Pedagogisch medewerkers Gertina Bassie en Annemieke van Mersbergen ontvangen op maandag 10 december bij voorschool Het Hoeksteentje het label Groen Licht! uit handen van wethouder Pim Bouman. "Voorschool Kerkverreweide werkt al enkele jaren intensief aan verkeerseducatie en heeft aandacht voor veilig vervoer. Zij hebben laten zien hoe zij structureel op hoog niveau een bijdrage leveren aan de verkeersopvoeding van kinderen", aldus Pauline van Vliet van Edux Onderwijspartners. Zij verzorgt al jaren verkeerseducatie in Altena. Zij prijst Het Hoeksteentje vooral vanwege de aandacht voor verkeer 'met het hoofd én vanuit het hart'. Een schildje aan de gevel van deze voorschool straalt het belang van verkeerseducatie uit.

Tijdens een verkeersthema op de voorschool leren de kinderen al veel over wat veilig is en wat niet, over rood en groen, over oversteken en goed uitkijken. Bovendien worden ouders bewust(er) gemaakt van hun rol in de verkeersopvoeding van de kinderen. Zij krijgen informatie en tips en worden op de hoogte gehouden van wat hun kinderen al leren in het thema. Via het project JONGleren in het verkeer, dat al op vele peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in de gemeente Aalburg heeft plaatsgevonden, zijn alle pedagogisch medewerkers geschoold op dit thema. Ook hebben er ouderinformatiebijeenkomsten verkeer plaatsgevonden. Het idee voor het verkeerscertificaat Groen Licht! komt voort uit de samenwerking van Edux Onderwijspartners met diverse gemeenten in Brabant, o.a. naar aanleiding van gesprekken met peuterspeelzalen en kinderdagverblijven over een goede borging en verbreding van hun verkeersproject.