Eindrapport Van Haaften deze week

regio • Informateur Brigite van Haaften heeft haar gesprekken met alle partijen die in de nieuwe gemeenteraad van Altena komen afgerond en haar bevindingen worden in de loop van komende week verwacht. Van Haaften zal haar eindrapportage aanbieden aan de fractievoorzitters van de nieuwe gemeenteraad. Dit zal plaats vinden in een openbare bijeenkomst. Daarna volgt het proces van formatie, waarin gesprekken worden gevoerd door een formateur met de mogelijke coalitiepartijen. Het streven van alle partijen is om uiterlijk in de loop van januari een college voor de gemeente Altena te presenteren.


14-jarige Bram geeft workshop Lego

giessen • Bram Elema is 14 jaar, woont in Woudrichem en wil graag zijn Lego passie over brengen op anderen. Hij kwam in september tijdens Smullen en Sparren naar de Jager om zijn plannen aan het team van Trema te vertellen. Omdat zij het geweldig vinden dat jonge mensen hun talent willen delen, stellen ze hun ruimte in de Jager graag ter beschikking. Welke tieners in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar willen samen met Bram komen bouwen en programmeren? Er is deze ronde plaats voor vier deelnemers, deelname kost 6 euro. Opgeven kan via Nicolette van Andel, info@dehartenbrigade.nl of 0183-7645268.


Tickets Riveer digitaal

regio • Klanten die een pontkaartje via de website van veerdienst Riveer of de Riveer-app kopen besparen vanaf 1 januari op hun overtocht. Riveer voert dan een prijswijziging van dertien procent door, maar die geldt alleen op tickets die aan boord worden gekocht. "De maatregel is het gevolg van ons streven naar een volledig cashless betalingssysteem, wat goedkoper, veiliger en duurzamer is", aldus Riveer. Over het algemeen is de prijs van producten en diensten de afgelopen vijf jaar flink gestegen. Riveer heeft hier niet aan meegedaan en daardoor is het tarief van de tickets sinds 2014 gelijk gebleven. Op de veren rondom Gorinchem zijn de prijzen destijds geharmoniseerd, waardoor de kosten voor een overtocht op sommige trajecten zelfs lager werden dan voorheen.