• Generaal pardon! treedt op in Almkerk.
• Generaal pardon! treedt op in Almkerk.

'Een frisse wind' in Wapen Almkerk

almkerk • Ze staan weer te trappelen, de twaalf spelers van improvisatietheatergroep Generaal Pardon!

Gedurende een jaar traint Generaal Pardon!, in drie blokken. Dit najaar had Jonathan Perquin uit Vlissingen voor het eerst de regie over deze enthousiaste groep spelers. Met zijn gevoel voor humor en timing, zijn enthousiasme, vrolijkheid en muzikaliteit heeft hij een frisse wind door de groep laten waaien.

Dat klinkt tegenstrijdig: trainen voor improvisatietheater. Als het goed is weten de spelers van tevoren niet waarover ze gaan spelen, toch? Dit wordt namelijk door het publiek bepaald. Hoe werkt dat dan? Speler Lida Hagenaars vertelt: "We trainen niet op inhoud, maar op de technieken van de games. Hoe bouw je een platform, hoe werk je met status bijvoorbeeld. Elke game heeft een bepaald stramien. Als je dat herkent, kun je op de avond zelf met input van het publiek van alles spelen. Van scenes op een kinderboerderij tot scenes in de bioscoop of in het crematorium om maar eens wat te noemen. Of het publiek bepaalt dat je partners bent, of misschien verkoper en klant. Dat kan allemaal."

In de shows van Generaal Pardon! zit veel muziek en energie. Dat zijn de kenmerken van de groep. Wie wel eens wil weten of een avond met Generaal Pardon! echt zo leuk is, kan donderdag 13 december in Almkerk een kijkje gaan nemen. Dan speelt Generaal Pardon! vanaf 20:00 uur 'Een Frisse Wind' in het Wapen van Emmickhoven in Almkerk. De entree bedraagt 5 euro.


q www.yrrostheater.com