Eerste zaalwinst voor SKV

sleeuwijk • SKV heeft de eerste wedstrijd in de zaal meteen in winst omgezet. SGV uit Culemborg werd met 9-12 verslagen door de Sleeuwijkers. De wedstrijd begon sterk voor SKV, maar het reboundoverwicht werd niet in scores uitgedrukt. Daarom was de 1-0 van SGV door een afstandsschot. Met een mooie uitgespeelde korte kans kon Annemarie Scherff de 1-1 aantekenen. De wedstrijd was begonnen. Het eerste aanvalsvak had wat moeite met scoren, daarom kwam SGV toch op een 4-2 voorsprong. SKV pareerde. De sterk speelde Robin Duizer kreeg een makkelijke strafworp mee van de wat warrig fluitende scheidsrechter en maakte kort erna een prachtige goal met één hand. SKV zette door voor de rust. Ze kwamen op voorsprong 4-5 en net voor rust door een ver schot van aanvoerder Joost de Jong een 5-7 voorsprong in de rust. Direct na rust een prachtig ingestudeerde aanval met afronding door Annemarie Scherff. De Culemborgers kwamen nog wel even terug tot 6-8, maar Robin Duizer had zijn vizier op scherp en schoot SKV naar 6-10. Coach Drost wisselde aanvallend Stefan de Jong voor Lucas Naeye. Deze schoot gelijk scherp de 6-11 binnen. Het werd in de laatste minuten, door wat slordig spel aan SKV-zijde nog wel 9-12, maar de eerste zaalwinst was binnen. Volgende week de eerste thuiswedstrijd in sporthal De Jager in Giessen. Tegenstander dan is OJC uit Berkel-Enschot. Aanvang: 15:10 uur.

ACKC toont veerkracht

almkerk • De Almkerkse korfballers van ACKC hebben zaterdag Fortissimo IJsselstein met 23-15 aan de kant gezet. ACKC kreeg in de eerste helft echter geen grip op de wedstrijd die gespeeld werd in De Jager in Giessen en zag de tegenstander als jonge honden starten. Al snel was er een 2-6 achterstand. Met enige moeite bleef de thuisploeg in het spoor. Telkens vocht ACKC zich terug, maar de Almkerkers konden niet dichterbij komen dan 11-13 bij rust. Met nieuwe energie trok ACKC na de thee direct ten strijde. In nog geen tien minuten stond het al 18-14 en leek de buit binnen. Het collectief verzwakte niet en met wat tactische omzettingen en wissels werd de voorsprong uitgebreid naar een 23-15 overwinning.

ZVDO weet weer wat winnen is

andel • ZVDO heeft zaterdag weer eens het zoet van een overwinning geproefd. Directe concurrent Aegir uit Eindhoven werd met 14-2 verslagen. Voorafgaande aan de wedstrijd nam Aegir plaats 10 en ZVDO plaats 9 in op de ranglijst. Aan het begin van de eerste periode liep het aanvallende spel van de heren uit Andel stroef. Er werden onnodige overtredingen begaan of de passing verliep niet goed, waardoor er weinig goede kansen werden gecreëerd. De eerste grote kans uit een manmeersituatie werd direct verzilverd. Gelijk daarna wist ook Aegir tot scoren te komen, waardoor er een 1-1 score op het bord stond. Met twee snelle uitbraken wist ZVDO de score deze periode uit te breiden, waardoor er met een 3-1 voorsprong gerust werd. In deze rust werd een tactische wijziging doorgevoerd, waardoor er voorin meer en betere kansen werden gecreëerd. Aegir moest hierdoor een aantal keer aan de noodrem trekken, wat ZVDO een tweetal strafworpen opleverde die goed afgemaakt werden. Tussentijds kwam Aegir nog een keer tot scoren, waardoor er een 5-2 stand op het scorebord stond. Hierna kantelde de wedstrijd in het voordeel van de heren uit Andel.