Ook Aalburg in beroep

aalburg • Ook het Aalburgse college van B&W is van plan beroep aan te tekenen tegen het besluit van VVD-minister Eric Wiebes om de gaswinning in Waalwijk-Noord voort te zetten. Dat schrijven burgemeester en wethouders in antwoord op vragen van Progressief Altena. "We doen dit in de wetenschap dat de kans op succes klein is", staat te lezen. "We durven op voorhand geen indicatie te geven over de slagingskans van dit beroep, desalniettemin vinden wij het belangrijk om een duidelijk signaal af te geven als lokale overheid." Eerder werd al bekend dat zowel op lokaal als provinciaal niveau gelobbyd wordt voor een breed gedragen beroep tegen het besluit van Wiebes en een rechtsgang naar de Raad van State. Aalburg vindt dat Waalwijk, waar zich het grootste deel van winningslocatie bevindt, daarin het voortouw moet nemen. Vooralsnog neemt de gemeente Waalwijk die rol ook op zich, aldus het college.


Winkel SamenLoop voor Hoop

rijswijk • Eén maand na de officiële start van de SamenLoop voor Hoop leeft het evenement al enorm in Altena. Er zijn inmiddels 25 teams aangemeld, goed voor ruim 200 deelnemers. Team 3: De Samenlopers, gaat in het leegstaande pand van voormalig slagerij Nieuwkoop in Rijswijk een SAMENloopWINKEL beginnen. Een winkel waar ieder team zijn zelfgemaakte artikelen aan de man kan brengen, maar waar ook bruikbare tweedehands spullen worden aangeboden waarvan de gehele opbrengst ten goede komt aan Samenloop voor Hoop Altena. Op maandagavond 3 december tussen 19:00 en 20:00 uur staan De Samenlopers klaar om nog bruikbare spullen te ontvangen aan de Dorpsstraat 45 in Rijswijk. Wie niet in de gelegenheid is om spullen te brengen, kan contact opnemen met de organisatie: johnjtreffers@gmail.com of 06-49449925.

De winkel wordt geopend op donderdagavond 6 december om 20:00 uur. Vrijdag 7 december is de winkel (extra) open van 16:00 tot 20:00 uur en vervolgens iedere zaterdag van 10:00 tot 16:00 uur.


Sluiting gemeentehuizen

altena • In verband met de fusie tot de gemeente Altena en de verhuizing naar het nieuwe gebouw in Almkerk, zijn de drie gemeentehuizen van vrijdag 21 december tot en met woensdag 2 januari gesloten. Ook de digitale dienstverlening is beperkt. De website van de gemeente is wel bereikbaar, maar er kunnen in deze periode geen formulieren worden ingevuld en opgestuurd. Wie uiterlijk 13 december een nieuw paspoort, rijbewijs of identiteitsbewijs aanvraagt, kan het dit jaar nog ophalen. Vanaf donderdag 3 januari is het gemeentehuis in Almkerk open. Ook in de gemeente Altena wordt op afspraak gewerkt.